Drsná neha + Sólo pre 9 hlasov KOMPLET

SVK Slovensky IKAR

Drsná neha + Sólo pre 9 hlasov KOMPLET
Katalógové číslo: 276724 viac »
10,88

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

: Drsná neha + Sólo pre 9 hlasov KOMPLET

Drsná neha Nina, manželka úspešného podnikateľa, žije ako v rozprávke. Aspoň jej matka je o tom presvedčená a tvrdo odmieta nakuknúť za dvierka pomyselnej zlatej klietky. Všetko má však svoj koniec a aj do Nininho života kruto zasiahne osud. V jeden deň ju pri návrate domov čaká polícia so smutnou správou – jej manžel Henrich je mŕtvy. Nine táto zvesť úplne zmení život, ale zasiahne aj do života Violy, jeho exmanželky, a do života dospelej dcéry Petry. O pohnútkach, ktoré viedli k napísaniu románu, sa autorka vyjadrila: „Román Drsná neha vznikol v čase, keď som zo seba potrebovala vydať všetky emócie, sklamania, ale aj radosti, lebo tak ako sa niekto upokojí pri športe, ja sa viem duševne utíšiť pri písaní.“ Sólo pre 9 hlasov V tejto knižke debutuje deväť (v tejto chvíli ešte) predovšetkým neznámych básnikov a poetiek. Viacerí vzbudzujú nádej, že to nebudú iba chvíľkoví návštevníci v krajine poézie, ktorá, našťastie, nezaniká a obrodzuje sa každým talentom, ktorý prichádza na literárnu scénu. Dnes sú ešte zoradení na rovnakej štartovnej čiare. Nachádzajú sa v štádiu prvotného hľadania sa a hľadania zmyslu toho hľadania. Sú presne tam, kde majú byť básnici v ich veku. Zisťujú rimbaudovské – ja je niekto iný. Sympatické na nich je, že nepodľahli (aspoň sa snažia nepodľahnúť) trendu snobskej a intelektuálsky tváriacej sa poézie, ktorá žije uzavretá v začarovanom kruhu svojich vykladačov na piesku nečitateľných časopisov. A ešte sympatickejšie sa mi zdá, že u viacerých pozorujem návrat k bohatej obraznosti, pretože obraznosť je šťavou poézie, ona vytvára jej krásu, pôsobivosť a jedinečnosť... Kamil Peteraj
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
276724
Názov
Drsná neha + Sólo pre 9 hlasov KOMPLET
EAN/ISBN
0800404
Rozmer
184×119×25 mm
Hmotnosť
0,48
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Drsná neha + Sólo pre 9 hlasov KOMPLET zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.