Nemám čas na umieranie

O skutočnej láske, ktorá sa zrodila niekde medzi nebom a zemou

Róbert Bae Kahoku Stangl

SVK Slovensky Evitapress2014/09

Kniha: Nemám čas na umieranie - O skutočnej láske, ktorá sa zrodila niekde medzi nebom a zemou - Róbert Bae Kahoku Stangl
Katalógové číslo: 233345 viac »
6,55

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Nemám čas na umieranie

O skutočnej láske, ktorá sa zrodila niekde medzi nebom a zemou

O vysiľujúcom boji s chorobou, o neskutočnej vôli žiť aj o láske, ktorá sa zrodila na prahu smrti.

Róbert spočiatku nepripisuje hrčke na krku žiaden význam. Ako väčšina z nás nemá na vyšetrenie čas, uprednostňuje prácu so slovami "veď to prejde". Ale neprešlo.

Po dlhom odhodlávaní napokon podstupuje sériu vyšetrení, nasleduje operácia uzliny, odber kostnej drene. A dozvedá sa nemilosrdný verdikt - lymfóm. Alebo inak - rakovina lymfatického systému.

Nasleduje chemoterapia a napriek Róbertovmu nesmiernemu odhodlaniu vyzdravieť a silnej vôli žiť sa jeho stav rapídne zhorší a musia ho uviesť do umelého spánku. Tesne predtým sa stretáva so sestričkou Kamilou. Po šiestich týždňoch umelého spánku, keď mu niekoľkokrát zlyhali orgány, je Kamila prvá, koho vidí.

Liečba pokračuje ďalšou chemoterapiou a ožarovaním. No po tejto strastiplnej ceste už nekráča sám. Kamila stojí odhodlane a s láskou pri ňom.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
233345
Názov
Nemám čas na umieranie
Podnázov
O skutočnej láske, ktorá sa zrodila niekde medzi n
EAN/ISBN
9788089452880
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Róbert Bae Kahoku Stangl
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2014/09
Edícia
Evitovky
Rozsah
176
Rozmer
105×170 mm
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
6%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Strach je voľba.
Ak vás odber kostnej drene len čaká, buďte pokojní.
Netrvá to dlho. Dlho sa len čaká na výsledky.
Ležím a čakám, čo sa bude diať. V miestnosti sme štyria, ja spolu so sestričkou, s prvou doktorkou a s doktorkou, ktorá robí tento zákrok. Najprv mi pichajú niečo na lokálne umŕtvenie do oblasti, kde budú kostnú dreň odoberať. Zopárkrát zasiahnu aj kosť, ale nič necítim. Dokonca ani to pichnutie, ani dotyk ihly s kosťou necítim. Hneď aj prišla otázka, či ma niečo bolelo.
Odpovedám nie.
Je to pohoda, aj keď som hladný a smädný.
Začína sa to. Nič necítim, len tlak, ako mi doktorka tlačí na telo. Nerobí to drasticky, takže to nebolí. Keď sa silno sústredíte len na to, čo sa s vami deje, tak budete vedieť, ako vám prevŕtavajú kosť. Je to pohyb napravo a naľavo špeciálnou ihlou. Netrvá to dlho, počujem, ako sa jedna lekárka pýta druhej, či už je tam.
„Áno, som tam.“
Hneď nato počujem od sestričky, že budem cítiť podtlak.
„V pohode, poďme na to,“ hovorím.
Začínajú odoberať kostnú dreň.
Takže sa začína ťah a áno, cítim podtlak. Neviem presne, či je to podtlak, alebo tlak, ale cítim to. Je to, ako keď vysávate a priložíte rúru k pokožke. Ale aj napriek týmto slovám to nie je nič hrozné. Chcem tým povedať, že to, čo som cítil, nebola až taká hrozná bolesť. Jednoducho sa to dá prežiť aj bez sĺz. Keď sa to skončí, sestrička ma povzbudzuje, že už mám osemdesiat percent za sebou, že už len vzorku kosti a bude to. Teraz priznávam, že odber vzorky kosti bolel, ale netrvalo to dlho, dalo sa to vydržať. Cítite, ako sa vám ihla zarezáva do kosti, skôr je to, ako keby lekárka o stranu kosti šúchala ihlu, ale je to len mylný pocit.
Buďte bez obáv a strachu.
Vydržíte to!

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Ľubica
14.10.2014 20:49:08

Waw, žiadne zložité čítanie, proste jednoduchý a pritom silný príbeh chlapa, ktorý si prežil na vlastnej koži útrapy ťažkej choroby. No zároveň príbeh plný viery, nádeje, lásky, vďaky a nakoniec aj radosti a úsmevu z víťazstva... Prečítate na jeden dych, nie však pre útlosť knižôčky... :-)