NAŠE DÍTĚ MÁ EPILEPSII

Hana Makovská; Zuzana Ošlejšková

CZE Česky Adéla2010/06

Kniha: NAŠE DÍTĚ MÁ EPILEPSII - Hana Makovská; Zuzana Ošlejšková
Katalógové číslo: 180148 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: NAŠE DÍTĚ MÁ EPILEPSII

Epilepsia je veľmi heterogénnou skupinou porúch, ktoré majú rôzne príčiny, diagnostické kritériá, liečbu aj dôsledky. Preto je dôležité určiť presný typ a formu epileptického syndrómu vždy, keď je to možné. Len tak je možné aplikovať správny a adekvátny liečebný postup s maximálnym benefotom pre pacienta a s minimalizáciou nežiadúcich účinkov. Mnohokrát má dieťa pri záchvate horúčku a jedná sa len o febrilný záchvat. Súčasne však lekár musí mať na mysli fakt, že dieťa ho môže mať v dôsledku bakteriálnej meningitídy alebo inej infekcie centrálneho nervového systému, takže je nutné vyšetrenie a správne rozpoznanie príčiny a jej kauzálna terapia. Deti, ktoré horúčku nemajú, môžu mať mnoho ďalších typov provokovaných epileptických záchvatov alebo akútny symptomatický záchvat, ktorý tiež vyžaduje okamžité vyšetrenie a liečbu príčiny, ale pritom sa nejedná o epilepsii. V neposlednom rade v detstve a adolescencii existuje veľké spektrum somaticky a psychicky podmienených neepilepticých paroxyzmálnych udalostí, ktoré sa epilepsii iba podobajú, ale epilepsiou nie sú. Je potrebné ich starostlivo diferencovať, pretože si vyžadujú úplne inú terapiu a celkový prístup ako epileptický záchvat alebo epilepsia. Je zrejmé, že diagnóza epilepsie je v niektorých prípadoch jednoduchá, ale v iných môže byť veľmi obtiažna.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
180148
Názov
NAŠE DÍTĚ MÁ EPILEPSII
EAN/ISBN
9788087094051
Autor
Hana Makovská; Zuzana Ošlejšková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2010/06
Rozsah
36
Stav
Nedostupné

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
NAŠE DÍTĚ MÁ EPILEPSII zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.