Samuraj znovuzrozený v barevných fotografiích

Ghislaine Kruit

CZE Česky Fighters Publication2006/03

Kniha: Samuraj znovuzrozený v barevných fotografiích - Ghislaine Kruit
Katalógové číslo: 179949 viac »
10,98

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Samuraj znovuzrozený v barevných fotografiích

Většina cizinců a dokonce i někteří romanticky smýšlející Japonci si pod pojmem „samuraj“ vybaví obraz nelítostného šermíře oděného do záhadného složitého brnění, hrdého a vytrvalého v boji a připraveného zemřít – pokud je zapotřebí i vlastní rukou – osobu, která ctí neochvějný kodex cti. To je přikrášlený obraz třídy placených bojovníků, která se vyvíjela v období mezi 10. a 17. stoletím. Barevná a vzrušující brnění se v průběhu zmíněného období výrazně měnila, ale vždy fakticky reagovala na dobové zbraně, odrážela dobové materiály a výrobní techniky. Historie samurajů představuje nedílnou součást japonských dějin a dnes se připomíná na soukromých shromážděních a veřejných slavnostech, které zůstávají většině západních studentů utajeny. Autoři této publikace se těšili z návštěv širokého spektra událostí, pečlivě fotografovali repliky oblečení, brnění a zbraní. Poučný text Ghislaine Kruitové sleduje historii samurajů a jejich válečnou výstroj, čerpá z odborných znalostí předních japonských historiků a skupin praktického výzkumu. Knihu ilustruje téměř 200 úchvatných barevných fotografií Dr. Micua Kureho, které zachycují nejen detaily oděvů, ale i osobitý půvab staré kultury.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
179949
Názov
Samuraj znovuzrozený v barevných fotografiích
EAN/ISBN
9788086977034
Autor
Ghislaine Kruit
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2006/03
Rozsah
110
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Samuraj znovuzrozený v barevných fotografiích zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.