Potomkovia

Jedinou nádejou ľudí je nebyť ľuďmi

Dan Wells

SVK Slovensky IKAR2012

Kniha: Potomkovia - Jedinou nádejou ľudí je nebyť ľuďmi - Dan Wells
Katalógové číslo: 134920 viac »
11,46

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Potomkovia

Jedinou nádejou ľudí je nebyť ľuďmi

Píše sa rok 2076. Kira Walkerová, šestnásťročná začínajúca lekárka, žije v krajine rozdelenej občianskou vojnou, medzi ľuďmi zúfalo bojujúcimi o prežitie. Na ich záchranu však treba aj niečo viac než len liek proti smrtiacemu vírusu RM, ktorý vykynožil takmer celé ľudstvo. Nestačí už ani mier s potomkami, geneticky zostrojenými bytosťami, ktoré vírus vypustili. Ak sa ľudia chcú zachrániť, musia sa pozrieť na seba, na svoj svet, na všetky chyby, ktorých sa dopustili, a nájsť niečo, čo naozaj stojí za záchranu – vidieť v konci nový začiatok. Román Dana Wellsa Potomkovia je prvotriedny postapokalyptický triler, vzrušujúca, riskantná, rýchla jazda plná dobrodružstiev, lásky a napätia, ktoré nás neopustí do poslednej stránky a núti nás netrpezlivo čakať na ďalšie pokračovanie. Z anglického originálu Partials (HarperCollins Publishers, New York 2012) preložil Oto Havrila.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
134920
Názov
Potomkovia
Podnázov
Jedinou nádejou ľudí je nebyť ľuďmi
EAN/ISBN
9788055129549
Autor
Dan Wells
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2012
Rozsah
352
Rozmer
125×200
Hmotnosť
0,34
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%
Úryvok z obsahu knihy...

Máme pre vás úryvok z knihy na prečítanie. Čo poviete, páči sa vám táto kniha?

Kira stála na rohu ulíc Turnpike a Prospect v tieni starej zničenej reštaurácie jeden blok domov od nemocnice. U Aladina. Zdalo sa, že tu kedysi predávali kebab, ale teraz bolo všetko spustošené a zarastené trávou. Rozlezený pavinič jej umožnil nebadane nazerať sa za roh a pozorovať nemocnicu. Už sa tam začali schádzať ľudia. Rozkríklo sa to.
„Isolde to ide dobre,“ zamrmlala. „Zdá sa, že ľudia jej ako známej spolupracovníčke Senátu veria.“
„Senát zistí, že to bola ona,“ obávala sa Soči. „Za to ju zabijú.“
„Aj keby to zistili, nič sa jej nestane,“ uistila ju Kira. „Je tehotná. Ani Mkele nebude riskovať, neublíži jej.“
„Načisto stratí tvár,“ povedala Soči. „Zabiť dieťa by bolo to najmenej, čo by vo svojom živote spravil.“
„Nič sa jej nestane,“ zopakovala Kira. Urobila niekoľko krokov, aby vyskúšala nohu. Stále ju príšerne bolela a pri predstave, akú zaťažkávaciu skúšku jej pripravila, sa uškrnula. Chvíľu mlčky premýšľala, potom si sňala z pleca batoh a otvorila lekárničku.
Soči zamračene sledovala, ako vytiahla injekciu a fľaštičku naloxu. „Drogy?“
„Ledva chodím,“ zastonala Kira a pripravila ihlu. „Ak mám celú noc utekať pred ostrostrelcami z Obrany, musím si dať viac liekov proti bolesti.“
Soči sa usmiala. „A vzala si dosť pre všetkých?“
„Buď ticho!“ Kira si pichla do nohy injekciu a priložila si na ranku obväz. Takmer okamžite pocítila reakciu: nie v nohe, ale v hlave, narušené vnímanie, spomalené pohyby. Morfium bolo silné. Nedala som si priveľa?

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.6 z 5.0
5
166.7%
(6)
4
250.0%
(4)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

clarity 5 z 5
01.02.2013 12:31:55

Aj keď táto kniha nepatrí k mojim TOP ale oplatí sa prečítať. Žánrová jednohubka, ktorá poteší a určite si obohatím zbierku aj jej ďalším pokračovaním.


Zita 4 z 5
21.02.2013 13:19:42

Na začiatku som sa trochu nudila.Potom sa dej rozbehol,a nestíhala som otáčať strany.Preto knihu netreba zavrhnúť po prvých stranách.Bolo to naozaj príjemné čítanie.Jedno z takých,pri ktorom neviete čo bude dalej.Práve preto som naozaj zvedavá ako to bude pokračovať.


Rudolf 5 z 5
21.04.2013 09:06:26

Super kniha, skutočne je vynikajúca. Snáď bude aj pokračovanie.


Mišo 5 z 5
19.08.2013 16:13:44

jedna krasna scifi kniha. superrrrrrrrrrrr


Saša 4 z 5
17.11.2013 17:05:52

Zo začiatku ma kniha strašne nudila a myslela som,že ju už ani nedočítam,ale zrazu nastal zlom a knihu som nemohla pustiť z ruky.Z nudného začiatku sa kniha zmenila na poriadne napínavý príbeh.Ja len dúfam,že bude vydané aj pokračovanie,pretože ma naozaj zaujíma ako to bude s Kirou a ďalšími hrdinami príbehu.Dala by som aj 5 hviezdičiek,ale kvôli tomu nezáživnému začiatku dávam 4 hviezdičky.Kúpu určite neľutujem a ja len prosím nech výjde aj druhá,aj tretia časť:)Naozaj SKVELá kniha!!!


Casion 4 z 5
19.12.2013 13:51:01

Kniha je samo o sebe dobrá, má zaujímavý nápad i prostredie. Ide o zaujímavé sci-fi, ktoré sa však na môj vkus rozbiehalo trochu pomalšie. Na to, že hlavní hrdinovia sú takmer ešte deti, jednajú ako dospelí, čo mi miestami trošku prekážalo. Iste, vzhľadom k ich dobe museli rýchlo dospieť, ale niekedy som mala pocit, akoby v nich tínedžer nikde nebol. Po trochu kostrbatom a nezáživnom začiatku sa to napokon rozbehlo, bolo tam viacero zvratov, i keď niekoľko predvídateľných a napokon veľké rozuzlenie. A hoci sa mnoho vecí vyjasnilo, kniha skončila tak, že väčšina čitateľov vrátane mňa bude očakávať pokračovanie. Nie najlepšia kniha z tohto žánru, ale stojí za prečítanie.


Marek 4 z 5
25.01.2014 16:32:59

Podľa môjho názoru výborne spracovaný postapokalyptický sci-fi román, kde sa deti rodia a nežijú dlho. Zúfalá spoločnosť je tlačená do zúfalých krokov. Neutešený svet však možno má východisko na zvládnutie nákazy vírusom RM, ale na to je potrebný radikálny čin, ktorý sa lekárka Kira podstúpi vykonať. Ako, s kým a čím, nebudem prezrádzať. Kniha sa najprv po dejovej línii rozbieha pomalšie. Avšak s narastajúcim počtom prečítaných strán sa dynamika zvyšuje, až prejde do momentu, keď knihu nebudete chcieť odložiť. A tak to má byť. Kniha je dobrá a keď bude jej pokračovanie určite si ho kúpim.


Martina 5 z 5
19.05.2014 22:13:13

Sci-fi osobne moc nemusím, no po dobrých recenziách a tiež fakt, že bola v akcii za 5€, ma presvedčili a knižku som si kúpila. A musím povedať, že neľutujem! Dej je napínavý síce až po pár stranách, no potom núti človeka prevracať stránku po stránke až sa dostane na koniec, z ktorého ma mimochodom skoro porazilo, keďže to má pokračovanie a preklad asi v nedohľadne a celá séria ma 4 knihy. Kiru som si obľúbila a rada by som vedela ako tento postapokalyptický príbeh dopadne. Túto knihu žiaľ veľmi neodporúčam a to aj napriek tomu, že u mňa má 5*, len kvôli tomu, že preklad ďalšej časti ešte nie je. Treba to tam asi trošku popohnať :).


kniznicaJB 5 z 5
01.09.2014 19:59:23

Zaujímavý postapokalyptický román - opäť sú tu "problémom" deti, ktoré sa síce narodia, ale hneď umierajú pre vírus, ktorý ich zabíja. A tak ľudstvo vymiera. Zvolení politici - Senát - to riešia naozaj svojsky - ženy sú tu opäť výrobným nástrojom na deti (toto je skoro totožné ako v knihe Agenda 21). Zákonom je stanovená hranica, kedy musí žena otehotnieť. A tá sa znižuje na 16 rokov - ľudia začínajú byť nepokojní. Tí, ktorí majú toho dosť, odchádzajú z miesta kde ľudia žijú a organizujú sa v Hlase, ktorý potom robí vojenské nájazdy na ľudí. V hre sú aj Potomkovia - umelé bytosti vyrobené genetickými továrňami, ktorá v čase pred Zlomom mali slúžiť ľuďom. Teraz aj títo bojujú proti ľudstvu. Ale tiež majú zakódovanú životnosť a keďže sa nedokážu rozmnožovať, aj oni pomaly spejú k zániku. Hlavná hrdinka Kira je lekárka, ktorá hľadá liek proti vírusu, ktorý zabíja deti a je ochotná pre to obetovať všetko. Vyberie sa za hranice aby chytila Potomka a skúmala ho. Dozvedá sa však o sebe veci, ktoré ju samu šokujú a znepokojujú. Nájde liek proti vírusu, odhalí klamstvá Senátu a to, ako manipuluje s ľuďmi, ale nájde aj obrovské otázniky o sebe. Zrazu zistí, že to, čomu verila nie je pravda. A ona tak túži odhaliť kto je a prečo je, že zanechá všetko, čo dosiahla aj svoju lásku a vyberie sa do nebezpečného sveta za hranice hľadať odpovede. Súhlasím s trošku pozvoľným začiatkom, ale kniha je napísaná celkom dobrým štýlom a po tom začiatku naberie aj celkom slušné tempo, dej je zasadený do zaujímavého prostredia a aj zápletka je celkom slušná. Stále rozmýšľam, prečo je to kniha (ale nájde sa ich viac, nielen táto) akože písaná pre mladých. Asi preto, lebo postavy sú vekovo mladé? Hlavná hrdinka má skoro 16 rokov. Ale jej správanie je dospelé, aspoň podľa našich merítok. Je to kniha pre čitateľov bez rozdielu veku, ktorých tento žáner zaujíma. A je naozaj dobrá. Verím, že na jej pokračovanie nebudeme dlho čakať.


norah 5 z 5
29.07.2015 23:05:45

vynikajúca kniha, škoda, že pokračovanie stále Ikar neplánuje