Turci v Uhorsku II

Kniha: Turci v Uhorsku II - VII - neuvedené
Katalógové číslo: 75449 viac »
Ušetríte až 2,78 € z bežnej ceny 17,26
A navyše získate 14 vernostných bodov
14,48
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Turci v Uhorsku II

VII

Edícia Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov, ktorú zostavujú poprední slovenskí historici, je najvýznamnejším projektom vydávania pramenného materiálu zo slovenských dejín. Pre veľký rozsah materiálu je siedmy zväzok rozčlenený do dvoch častí. Prvá časť obsahuje materiály z obdobia po bitke pri Moháči (1526) až po rok 1608 (mier s Bočkajom). Tento druhý zväzok obsahuje materiály o živote v Uhorskom kráľovstve počas tureckých vojen a protihabsburských povstaní od snemu v roku 1608 do satmárskeho mieru. Publikácia podáva obraz 17. storočia. Odohrali sa v ňom kľúčové udalosti, ktoré zásadným spôsobom ovplyvnili osudy krajiny v nasledujúcich storočiach a predznamenali jej smerovanie i miesto v Európe. Vo vnútropolitickom vývine bola táto epocha protihabsburským odbojom. V hospodárskom a spoločenskom živote sa ujali nové prvky či funkcie v tradičných stavoch. V duchovnom vývine bola krajina poznačená zavŕšením reformácie a nástupom rekatolizácie; s nástupom rekatolizácie budovala sieť katolíckych škôl, rozvíjalo sa aj evanjelické a reformované školstvo. V umeleckom živote doznievala renesancia a nastupoval barok, stavali sa nové katolícke chrámy, školy a rezidencie aristokracie. So šírením vzdelanosti sa rozvíjala duchovná i svetská renesančná a neskôr baroková. Publikáciu dopĺňa rozsiahly ilustračný materiál.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
75449
Názov
Turci v Uhorsku II
Podnázov
VII
EAN/ISBN
9788089222100
Forma
Tvrdá, s vrchným obalom, matná
Autor
neuvedené
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2006
Edícia
Pramene k dejinám Slovenska a Slovákov
Rozsah
448
Rozmer
180×245×43
Hmotnosť
1,07
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Turci v Uhorsku II zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.