Povídky

Kniha: Povídky - Donatien A. F. de Sade, markíz
Katalógové číslo: 74227 viac »
4,83

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Povídky

Povídky v tomto souboru jsou výběrem z francouzského originálu L'Époux complaisant et autres récits (Úslužný manžel a další příběhy), publikovaného v roce 1968. Sade vytvořil několik desítek povídek, patřily k dílům, která mohl podepsat vlastním jménem, za jeho života však vyšlo pouze osm z nich. Většinou mají formu krátkých rozverných anekdotek v lehkém tónu a objevují se v nich podobné rozmanité motivy jako v novelách - nevěrní manželé a záletné manželky, sodomie, pokrytectví zhýralých kněží (ne nadarmo Sade vystudoval jezuitskou kolej) či potměšilé prznění nevinnosti -, pouze jejich tón je zde tlumenější.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
74227
Názov
Povídky
EAN/ISBN
9788086862804
Autor
Donatien A. F. de Sade, markíz
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2009/04
Rozsah
108
Rozmer
110×170×8
Hmotnosť
0,12
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(1)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Marché FanAlst 4 z 5
12.05.2014 14:33:57

Ach, hento bol riadny úlet. Pred prečítaním samotných "poviedok" (niektoré mi prišli skôr ako anekdoty) som si našla životopis autora. Je to rebel. Divím sa, že ho nepostavili ku stene ale keby mali riešiť každého zvráteného magora asi by ich jeblo. No nič, k samotným poviedkam, hneď prvá - HAD ma teda riadne dostala malo to nádych mojej obľúbenej vety "smooke day everyweed". Som sa teda pobavila. A potom to už išlo. Niektoré boli poredvídateľné, v niektorých sa aj našlo isté hlboko zahrabané morálne poučenie a väčšia časť z nich ma dosť šokovala. Ako ok, satira jak hrome ale veď práve preto sa divím, že ho církev nejako neodstránila. Lebo, vole, keď som niektoré z nich prečítala musela som skontrolovať, či za mnou nikto nestojí lebo toto nie je ok, kámo. Bolo to zaujímavé a aj napriek tomu, že som si dávala pozor, aby som to nezlupla hneď mala som všetky prečítané za dva dni a bolo mi smutno. Tiež je škoda, že jeho najznámejšie diela sú vypredané, pretože jeden komentujúci čitateľ sa vyjadril, tuším Databaze knih.cz ? Že toto je slabí odvar jeho tvorby. Are you mad? Určite to funguje ako skvelé "zasvätenie" do tvorby autora, pekný úvod, niečo ako slovo rozprávača pred tým, než sa zodvihne opona alebo ako ten krátky film o Mickey Mousovi, ktorý pustili pred Frozen. Asi tak by som to popísala zjednodušene. Fakt krátke ale zabaví (a nielen to). Preto nakoniec dám také slabšie 4 hviezdy. Subjektívny pocit: Som fakt spokojná. Obľúbené postavy: Ten chlapček, had.