Kapitoly z dejín slovenského politického myslenia II.

Tomáš Jahelka

SVK Slovensky VEDA2022

Kniha: Kapitoly z dejín slovenského politického myslenia II. - Tomáš Jahelka
Katalógové číslo: 471261 viac »
18,41

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Kapitoly z dejín slovenského politického myslenia II.

Druhá časť dvojdielnej série z dejín slovenského politického myslenia je dielom kolektívu pedagógov a absolventov Katedry politológie Filozofickej fakulty Trnavskej univerzity v Trnave. Zamerali sme sa na známe aj menej známe osobnosti, ktoré formovali slovenské politické myslenie v prvej polovici 20. storočia. Z časového hľadiska vytvárajú predstavení autori Ján Lajčiak, Vavro Šrobár, Milan Hodža a Ferdinand Juriga spoločný prienik v tom, že predstavujeme ich dielo a myslenie približne do roku 1920. Zásadné dielo Jána Lajčiaka Slovensko a kultúra vyšlo v roku 1920 zásluhou Samuela Štefana Osuského. Sám sa vydania nedožil, zomrel v deň vzniku Československej republiky 28. októbra 1918. Ján Lajčiak zaujíma v dejinách slovenského národotvorného myslenia osobitné postavenie, pretože previedol do systematickej podoby myšlienky hlasistov a prúdistov, na ktorých priamo nadväzuje, hoci nebol priamym členom uvedených zoskupení. V prípade Vavra Šrobára uvádzame jeho dielo Vláda ľudu v demokracii, ktoré vo svojej dobe predstavovalo „príručku demokracie“ pre širšie vrstvy a občanov mladého československého štátu. Toto dielo je zároveň predstavením Šrobárovho politického a štátoprávneho myslenia a jeho teórie demokracie.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
471261
Názov
Kapitoly z dejín slovenského politického myslenia
EAN/ISBN
9788056805527
Forma
Pevná
Autor
Tomáš Jahelka
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022
Rozsah
165
Rozmer
147×210
Hmotnosť
0,31
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kapitoly z dejín slovenského politického myslenia II. zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.