Praktikum k štúdiu dejín práva štátov Európy a USA

2. doplnené a prepracované vydanie

Ivana Šošková

Belianum2022 SVK Slovensky

Kniha: Praktikum k štúdiu dejín práva štátov Európy a USA - 2. doplnené a prepracované vydanie - Ivana Šošková
Katalógové číslo: 455336
Ušetríte až 0,97 € z bežnej ceny 11,90
A navyše získate 10 vernostných bodov
10,93
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Skladom u dodávateľa

Kniha: Praktikum k štúdiu dejín práva štátov Európy a USA

2. doplnené a prepracované vydanie

Predkladaná učebnica je koncipovaná primárne s ohľadom na študentov Právnickej fakulty Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Praktikum k štúdiu dejín práva štátov Európy a USA predstavuje vo svojej primárnej rovine zásadný didaktický nástroj vysokoškolského vzdelávania k povinnému predmetu Dejiny práva štátov Európy a USA, zaradenému v študijnom pláne bakalárskeho stupňa štúdia študijného programu „právo“ na Právnickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Ako praktická zbierka výdatne komentovaných a do kontextu osadených právno-historických dokumentov prezentuje systematický súbor a výklad poznatkov k všeobecným dejinám štátu a práva ako jednému z profilových predmetov študijného programu „právo“. Prostredníctvom komentárov, no najmä úloh sledujúcich u študentov objavnú analýzu dobových textov, Praktikum prináša základné informácie a poznatky o právnej histórii vybraných štátov Európy a USA, ale predovšetkým rozvíja schopnosť študentov analyzovať obsah právnych dokumentov, učí ich osvojovať si právnu terminológiu a pojmoslovie, vedieť interpretovať a vykladať príslušné normy. Praktikum sleduje jasný didaktický zámer naučiť študentov práva kriticky myslieť a uvažovať o vývoji štátu a práva v európskom, či dokonca celosvetovom kontexte. Samozrejme, Praktikum s týmto svojim poslaním dokáže byť zaujímavým podnetom, osviežením i pre účastníkov ďalšieho vzdelávania. Potenciál využitia je tu určite aj v magisterskom študijnom programe právo, resp. v doktorandskom programe „teória a dejiny štátu a práva“, tiež v študijných programoch na filozofických, pedagogických fakultách, prípadne v odboroch fakúlt zameraných na politológiu a medzinárodné vzťahy. V neposlednom rade by mohlo osloviť i širšiu odbornú či laickú verejnosť majúcu záľubu v dejinách a hľadaní dejinných súvislostí. Predkladané druhé vydanie Praktika (prvé bolo vydané v roku 2019) je jeho výrazným doplnením a vylepšením v zmysle svojej podstaty – byť relevantnou sumarizáciou overených poznatkov a systematickým výkladom dejinnej problematiky. Po skúsenostiach z priamej výučby prináša v záujme hlbšieho prieniku do parciálnych problémov a konkrétnych dejinných súvislostí úvodné texty k jednotlivým dokumentom, s jasným didakticko-náučným poslaním. Tieto študenta informujú o pôvode historického textu, o okolnostiach jeho vzniku či prijatia, prinášajú jeho základnú charakteristiku, ozrejmujú širší historický kontext, jeho význam, či historickú a právnu hodnotu. Texty sú jasne štruktúrované, sprostredkúvajú najnovšie informácie z oblasti právnej histórie. Zámerom je jednak spestriť problematiku, podnietiť záujem o dejiny štátu a práva, no predovšetkým na príslušnom mieste vytvoriť vhodný rámec pre uvažovanie o vzniku a vývoji práva, právnych inštitútov, resp. právneho myslenia, a to všetko s relevanciou pre lepšie pochopenie súčasnosti.

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
455336
Názov
Praktikum k štúdiu dejín práva štátov Európy a USA
Podnázov
2. doplnené a prepracované vydanie
EAN/ISBN
9788055719689
Forma
Brožovaná
Autor
Ivana Šošková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022
Rozsah
131
Rozmer
176×250
Hmotnosť
0,27
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
8%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Praktikum k štúdiu dejín práva štátov Európy a USA zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.