Johanka z Arku

J. J. Le Gris, M. Gaude-Ferragu, I. Noé

SVK Slovensky Lingea2022/10

Kniha: Johanka z Arku - 1. vydanie - J. J. Le Gris, M. Gaude-Ferragu, I. Noé
Katalógové číslo: 455048 viac »
Ušetríte až 3,24 € z bežnej ceny 12,90
A navyše získate 9 vernostných bodov
9,66
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Johanka z Arku

Johanka z Arku je jedna z najzaujímavejších osobností európskeho stredoveku. Jej mimoriadna cesta neprestáva prekvapovať. Ako sa mohlo vidiecke dievča dostať až ku kráľovi? Ako mohla žena zohrať takú významnú vojenskú úlohu? Jej viera a osobnosť poháňali veliteľov vojsk i radových vojakov k víťazstvu. Spoznajte detailnejšie príbeh Johanky z Arku formou komiksu. Jej odhodlanie je určite inšpiratívne aj dnes.

Verejné pôsobenie JOHANKY Z ARKU netrvalo dlho. Od jej prvého vystúpenia pred kráľom Karolom VII. v Chinone vo februári 1429 až po upálenie na hranici v Rouene 30. mája 1431 uplynuli iba dva roky. Ako je teda možné, že sa Panna orleánska za taký krátky čas nezmazateľne zapísala do dejín? Spoznajte detailnejšie príbeh Johanky z Arku formou komiksu. Jej odhodlanie je určite inšpiratívne aj dnes.

Dodnes ju považujeme za jednu z najzaujímavejších osobností európskeho stredoveku. Bola to ona, kto zvrátil priebeh storočnej vojny a začal postupné znovudobývanie Francúzska. Podarilo sa jej prelomiť anglické obliehanie mesta Orléans a presvedčiť Karola VII. o potrebe jeho pomazania v Remeši, ktorým posilnil svoju legitimitu ako kráľa Francúzska. Práve táto udalosť bola jedným z hlavných argumentov počas rehabilitačného procesu v roku 1456, na základe ktorého sa Johanka stala jednou z ikon (nielen) francúzskych dejín.

Jej mimoriadna cesta neprestáva prekvapovať. Ako sa mohla prostá vidiecka dievčina dostať až ku kráľovi? Ako mohla žena zohrať takú významnú vojenskú úlohu? Jej viera a osobnosť poháňali veliteľov vojsk i radových vojakov k víťazstvu. Pre jedných bola Johanka prorokyňa, ale pre druhých čarodejnica.

Rozprávať príbeh Johanky z Arku formou komiksu je problematické v mnohých ohľadoch, pretože Panna orleánska zostáva záhadou aj pre odborníkov. Množstvo príbehov z jej života však neprestáva fascinovať. Dialógy sú písané moderným jazykom. Niektoré sú vymyslené, ale kde to bolo možné, vychádzajú z rozprávania kronikárov a stredovekých archívov.

Poznanie životov velikánov svetových dejín je pre nás cenné najmä tým, že nám otvára cestu k pochopeniu doby, v ktorej žili. Akí však boli naozaj a ako a prečo vstúpili do dejín? Pri práci na tejto knižke sa výtvarníci a tvorcovia komiksov spojili s profesionálnymi historikmi, aby spoločne predstavili životné osudy osobností, ktorých odkaz je živý dodnes.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
455048
Názov
Johanka z Arku
EAN/ISBN
9788081453175
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
J. J. Le Gris, M. Gaude-Ferragu, I. Noé
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/10
Rozsah
56
Rozmer
308×222×11 mm
Hmotnosť
0,57
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
25%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Johanka z Arku zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.