Metodológia a aplikácie finančno-ekonomickej analýzy podniku

Vladimír Úradníček

Belianum2021 SVK Slovensky

Kniha: Metodológia a aplikácie finančno-ekonomickej analýzy podniku - Vladimír Úradníček
Katalógové číslo: 451599
Ušetríte až 2,28 € z bežnej ceny 28,22
A navyše získate 25 vernostných bodov
25,94
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Skladom u dodávateľa

Kniha: Metodológia a aplikácie finančno-ekonomickej analýzy podniku

Vysokoškolská učebnica Metodológia a aplikácie finančno-ekonomickej analýzy podniku vznikla ako výsledok dlhoročných skúseností získaných pri zabezpečovaní predmetu finančno-ekonomická analýza podniku pre bakalársky študijný program financie, bankovníctvo a investovanie na Ekonomickej fakulte Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Publikácia predstavuje a syntetizuje základné metodické postupy pre hodnotenie rôznych oblastí výkonnosti malého alebo stredne veľkého výrobného, príp. obchodného podniku, ktorý účtuje v sústave podvojného účtovníctva podľa slovenských postupov účtovania. Učebnica vznikla v bezprostrednej nadväznosti na vedeckovýskumnú činnosť autorov. Perspektívy získané vo vede a výskume v oblasti podnikových financií a finančných analýz konfrontované s aktuálnymi trendmi v oblasti finančnej analytiky cítiť nielen v zameraní, štruktúre a obsahu učebnice, ale aj vo výbere analytického aparátu. Popri tradičných partiách finančno-ekonomickej analýzy podniku (pomerové a rozdielové finančné a ekonomické ukazovatele, horizontálna a vertikálna analýza účtovnej závierky) učebnica značnú pozornosť venuje analýze peňažných tokov a hodnoteniu výkonnosti v nadväznosti na potreby strategického riadenia. Veľmi podrobne je rozpracovaná problematika komparatívnej analýzy a benchmarkingu pre zistenie komplexnejšieho pohľadu na podnikovú výkonnosť a ekonomické aspekty výkonnosti sú napokon zastúpené hodnotením úrovne transformačného procesu a analýzou neobežného a obežného majetku. Kľúčové slová: Environmentálne zodpovedné správanie, kruhová ekonomika, princípy, podniky, spotrebitelia.

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
451599
Názov
Metodológia a aplikácie finančno-ekonomickej analý
EAN/ISBN
9788055719276
Forma
Brožovaná
Autor
Vladimír Úradníček
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
280
Rozmer
176×250
Hmotnosť
0,54
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
8%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Metodológia a aplikácie finančno-ekonomickej analýzy podniku zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.