Akí sú? Kanaďania

Zábavný sprievodca národnou povahou

SVK Slovensky Lingea2022/09

Kniha: Akí sú? Kanaďania - Zábavný sprievodca národnou povahou
Katalógové číslo: 451150 viac »
Ušetríte až 0,80 € z bežnej ceny 6,50
A navyše získate 5 vernostných bodov
5,70
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Akí sú? Kanaďania

Zábavný sprievodca národnou povahou

Táto knižka opisuje veselo povahu a životný štýl Kanaďanov. Dočítate sa detaily z ich života, ako žijú, čomu veria, ako funguje rodina, škola a spoločnosť. Zistíte, ako sa vyrovnávajú s tuhým podnebím, prečo milujú hokej a ako si užívajú letné športy aj na snehu. To všetko vážne aj s nadhľadom.

Obsah

Zábavný sprievodca povahou Kanaďanov.

Národná identita, povaha, postoje a hodnoty, zvyky a tradície, zmysel pre humor, biznis, jazyk a ďalšie.

Kanaďania sú značne nesúrodá skupina. Čo však všetkých spája, sú vrstvy oblečenia, ktoré chránia pred extrémnym chladom, ďalej popularita typicky kanadského piva a kanadskej žitnej whisky a samozrejme nesmie chýbať javorový sirup. Zásadnú úlohu v krajine javorového listu však hrá hokej. Hokej pre Kanaďanov nie je to najdôležitejšie v živote, hokej je život. Každá dedina v Kanade až po tú najmenšiu osadu má vlastné klzisko. Len čo si však Kanaďania obujú korčule, všetky ich slušnosť a úcta k ostatným ide bokom, najmä voči každému, kto na sebe nemá dres rovnakej farby.

Kanadské zimy môžu byť veľmi skľučujúce. To ovplyvňuje myslenie tunajších ľudí: zvyčajne sú zvyknutí pružne sa prispôsobovať extrémom. Kanaďania čelia nepriazni osudu s úsmevom a ich mentalita im velí „zubiť sa a vydržať“, aj keď im úsmev na tvári drží len mráz. Aj v najhoršej ľadovej búrke niekto prehlási: „Nuž, aspoň že dnes vonku nelietajú muchy."

Kanaďania by chceli byť vnímaní ako svetoví mierotvorci, drsní priekopníci, pracovití robotníci, skúsení milovníci vonkajších aktivít, dobrotiví dobyvatelia svojej divokej krajiny a homogénny kmeň ekológov s patričným know-how. Ich dvojjazyčnosť podľa nich predstavuje, že sú osvietenou polovicou severoamerickej spoločnosti. Kanada má obrovské množstvo jazier a mnoho rodín vlastní malú chatu alebo zrub. Aktivity na jazere sa však neobmedzujú na letné mesiace. Veľa ľudí rybárči v zime, čo má tú výhodu, že nepotrebujú loď.

Občas Kanaďanov potrápi vysoká úroveň byrokracie. Odhaduje sa, že existuje 40 tisíc zákonov, ktorými sa svedomitý občan musí riadiť a ktorých neznalosť neospravedlňuje. Podľa niektorých archaických zákonov sú napríklad deti v Calgary povinné získať pred začiatkom guľovačky povolenie starostu; od cyklistov z Edmontonu sa očakáva, že budú pri zatáčaní dávať signál rukou a zároveň vždy svedomito držať riadidlá oboma rukami; Saskatoon postavil mimo zákon pokusy chytať ryby do ruky a v Ottawe patrí k prečinom jesť počas šabatu zmrzlinu na verejnosti.

V knihe sa zábavnou formou dočítate oveľa viac o každodennom živote a povahe Kanaďanov, aby ste ich lepšie pochopili a ľahšie s nimi nadviazali kontakt. Nechajte sa inšpirovať a spoznajte dušu obyvateľov krajiny javorového listu.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
451150
Názov
Akí sú? Kanaďania
Podnázov
Zábavný sprievodca národnou povahou
EAN/ISBN
9788081453076
Forma
Brožovaná
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/09
Edícia
Akí sú?
Rozsah
96
Rozmer
111×178
Hmotnosť
0,11
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Akí sú? Kanaďania zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.