Einstein o Einsteinovi

Hanoch Gutfreund; Jürgen Renn

SVK Slovensky MOTÝĽ2022/09

Kniha: Einstein o Einsteinovi - 1. vydanie - Hanoch Gutfreund; Jürgen Renn
Katalógové číslo: 446966 viac »
Ušetríte až 4,63 € z bežnej ceny 15,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,27
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Einstein o Einsteinovi

NOVÝ POHĽAD NA VEDECKÉ A FILOZOFICKÉ FORMOVANIE IKONICKÉHO FYZIKA

Albert Einstein bol na konci druhej svetovej vojny vyzvaný, aby do série The Library of Living Philosophers (Knižnica súčasných filozofov) napísal svoju intelektuálnu autobiografiu. Vznikla tak jeho jedinečná osobná kniha Autobiografické zápisky, klasické dielo v dejinách vedy, ktoré vysvetľuje vývoj jeho myšlienok s neprekonateľnou srdečnosťou a jasnosťou. Hanoch Gutfreund a Jürgen Renn predstavujú dnešnému čitateľovi Einsteinove vedecké úvahy, sledujú jeho intelektuálne formovanie od detstva až po starobu a ponúkajú presvedčivý portrét tvorby filozofa a vedca.

Kniha Einstein o Einsteinovi obsahuje celé znenie Autobiografických zápiskov doplnené o podnetné eseje, ktoré zasadzujú Einsteinove úvahy do kontextu jednotlivých etáp jeho vedeckého života. Autori čerpajú z Einsteinových diel, osobnej korešpondencie a kritických prác Einsteinových súčasníkov s cieľom poskytnúť nový pohľad na jeho najväčšie objavy. Súčasťou knihy sú aj Einsteinove odpovede jeho kritikom, ktoré vrhajú ďalšie svetlo na jeho vedecký a filozofický svetonázor. Autori hojne citujú z Einsteinových prvých nepublikovaných pokusov o sformulovanie svojej odpovede a venujú sa aj ďalšiemu Einsteinovmu krátkemu autobiografickému textu, ktorý napísal niekoľko týždňov pred svojou smrťou a ktorého prvý preklad do slovenského jazyka vychádza v tejto knihe.

Kniha Einstein o Einsteinovi, doplnená o sugestívne kresby výtvarníka Laurenta Taudina, odhaľuje cestu ikonického fyzika k všeobecnej teórii relativity a zároveň zaraďuje jeho revolučné myšlienky k ďalším úžasným vedeckým objavom dvadsiateho storočia.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
446966
Názov
Einstein o Einsteinovi
EAN/ISBN
9788081642951
Forma
Pevná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Hanoch Gutfreund; Jürgen Renn
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/09
Rozsah
328
Rozmer
130×200 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Einstein o Einsteinovi zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.