Do hĺbky: Svet vo veľrybe

Rebecca Giggs

SVK Slovensky IKAR2022/09

Kniha: Do hĺbky: Svet vo veľrybe - 1. vydanie - Rebecca Giggs
Katalógové číslo: 442038 viac »
Ušetríte až 4,20 € z bežnej ceny 19,90
A navyše získate 15 vernostných bodov
15,70
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Do hĺbky: Svet vo veľrybe

Pútavé rozprávanie o ohromujúcom živote veľrýb a o tom, čo nás tieto zvieratá môžu naučiť.

Keď spisovateľka Rebecca Giggs videla, ako na pláži v jej rodnom meste uviazol vráskavec dlhoplutvý, začala uvažovať o tom, ako život veľrýb odráža podmienky v oceánoch. Zhromaždené vedecké poznatky podáva priam básnickým štýlom. Veľryby v jej podaní sú veľké vo všetkých zmysloch slova: sú to živočíchy ohromujúcich rozmerov, ale aj nesmierne vznešené tvory, mytológiou ospievané cicavce či obávané monštrá.

Kniha spája prírodovedu, filozofiu a ďalšie vedné disciplíny a snaží sa nájsť odpovede na otázky: Ako veľryby vnímajú ekologickú zmenu? Ako ľudské technológie prenikli do kultúry veľrýb a ako ju zmenili? Čo nás môže pozorovanie veľrýb naučiť o zložitom, krehkom a nádhernom živote?

Dozviete sa o veľrybách, ktoré sú také zriedkavé, že im vedci ani nedali meno, o veľrybích piesňach, ktoré sa šíria po celom svete v pravidelných vlnách ako popové skladby, či o veľrybách, ktoré zmenili chemické zloženie atmosféry okolo našej planéty. Vyberiete sa do Japonska na palubu lode, ktorá loví veľryby, a ponoríte sa do najhlbších morí, aby ste zistili, ako sa plastové znečistenie šíri v podmorskom prostredí.

Autorka ponúka živý opis prírodného sveta a zároveň jasne definuje a do hĺbky analyzuje výzvy, ktorým ľudia čelia, keď sa snažia vcítiť do iných živých tvorov a pochopiť svoje miesto na planéte.

Z anglického originálu preložila Sofia Skokanová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
442038
Názov
Do hĺbky: Svet vo veľrybe
EAN/ISBN
9788055184203
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Rebecca Giggs
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/09
Rozsah
432
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Do hĺbky: Svet vo veľrybe zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.