Najkrajšie prírodné rezervácie

Ivan Kňaze

SVK Slovensky DAJAMA2022/05

Kniha: Najkrajšie prírodné rezervácie - 1. vydanie - Ivan Kňaze
Katalógové číslo: 438679 viac »
Ušetríte až 3,61 € z bežnej ceny 19,95
A navyše získate 16 vernostných bodov
16,34
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Najkrajšie prírodné rezervácie

Kniha je putovaním po najkrajších prírodných rezerváciách, ktoré vznikli za účelom ochrany rastlín a živočíchov lesov, jazier, trstinových porastov, skál, stepí, potokov či riek. Kniha je objavovaním života v nich, ich typických rastlín a živočíchov.

Čo to vlastne prírodná rezervácia je? Možno si bude niekto myslieť, že je to pevne ohraničený celok územia, v ktorom kvitnú kvety a žijú len vybrané živočíchy, ktoré túto hranicu neprekročia ani nepreletia. Prírodná rezervácia je však vybraný celok prírodného prostredia za účelom ochrany rastlín a živočíchov so zachovaním pôvodného prírodného útvaru – lesa, jazera, trstinových zárastov, skál, stepí, potoka, rieky. Jednoduchšie povedané, je to taký les ako každý iný s obmedzenými možnosťami vonkajšieho zásahu človeka. Počas potuliek našimi prírodnými rezerváciami to sami zistíme.

Určité druhy živočíchov však nemusíme spozorovať až za tabuľou prírodnej rezervácie. Veď vták, zviera alebo motýľ nevie, že sa nachádza v chránenom území, to vie len človek. Živočích, ten sa pohybuje slobodne a zastaví sa obyčajne len tam, kde zistí, že tu má vhodné podmienky pre rozmnožovanie a získavanie potravy pre svoju existenciu. Tak sa teda poprechádzajme po turistických chodníkoch, cestách, stráňach a lúkach. Možno budeme mať šťastie…

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
438679
Názov
Najkrajšie prírodné rezervácie
EAN/ISBN
9788081361371
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Ivan Kňaze
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/05
Edícia
Edícia KS
Rozsah
160
Rozmer
243×165×18 mm
Hmotnosť
0,58
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Najkrajšie prírodné rezervácie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.