Vôňa kvetov noci

Leila Slimani

SVK Slovensky Inaque.sk2022/05

Kniha: Vôňa kvetov noci - Leila Slimani
Katalógové číslo: 437397 viac »
Ušetríte až 1,56 € z bežnej ceny 13,99
A navyše získate 12 vernostných bodov
12,43
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Vôňa kvetov noci

Leila Slimani nerada opúšťa svoj domov a dáva prednosť samote pred rozptýlením. Prečo teda prijala návrh stráviť noc v Punta della Dogana v Benátkach, medzi umeleckými zbierkami Pinaultovej nadácie?

Popri úvahách o písaní nám autorka počas jednej noci v Benátkach hovorí o sebe, o obmedzenosti, pohybe, cestovaní, intimite, identite, o priestore medzi Východom a Západom, v ktorom sa plaví ako mesto na koloch odsúdené na zánik a krásu, obohacujúce, mlčiace a rozprávajúce zároveň.

Je to tiež intenzívna kniha, osvetlená zvnútra, o miznutí krásy, o naliehavosti tešiť sa z nej, z nádhery pominuteľnosti. V skorých ranných hodinách sa autorka vynorí z budovy ako zo sna a z noci nezostane nič okrem vône kvetov. A knihy.

,,Písanie je hra s mlčaním, ide o to vysloviť okľukou tajomstvá, ktoré sú v skutočnom živote nevysloviteľné.,,

Leila Slimani sa narodila v roku 1981. Pracovala ako novinárka pre časopis Jeune Afrique, v ktorom sa venovala najmä reportážam zo severnej Afriky. V roku 2014 jej vyšiel debutový román Adele a bol nominovaný na cenu Flora. V roku 2016 dostala za svoj druhý román Uspávanka, sfilmovaný v roku 2019, prestížnu Goncourtovu cenu. V roku 2020 vyšla prvá časť trilógie Krajina iných, druhý diel s podtitulom Dívajte sa, ako tancujeme vychádza v roku 2022.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
437397
Názov
Vôňa kvetov noci
EAN/ISBN
9788082071590
Forma
Pevná
Autor
Leila Slimani
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/05
Rozsah
104
Rozmer
135×207
Hmotnosť
0,25
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Vôňa kvetov noci zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.