Dokonalý policajný štát

Tajná výprava do čínskej dystopie

Geoffrey Cain

IKAR2022/07 SVK Slovensky

Kniha: Dokonalý policajný štát - Tajná výprava do čínskej dystopie - 1. vydanie - Geoffrey Cain
Odrezaní od pravdy a možnosti voľby
Katalógové číslo: 435894
Ušetríte až 1,66 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 13 vernostných bodov
13,24
Vyexpedujeme do 7 dní
Skladom u dodávateľa

Kniha: Dokonalý policajný štát

Tajná výprava do čínskej dystopie

Predstavte si život, v ktorom si večer ľahnete vedľa svojho partnera a ráno sa zobudíte po boku štátom dosadeného špicľa. Stačí, ak poviete alebo urobíte niečo, čo sa systému nepáči a môžete skončiť v koncentračnom tábore alebo zmiznúť bez stopy. Kamery v dome, na uliciach, v obchodoch i v práci sledujú každý váš krok. Aj nepatrné pokĺznutie vám spôsobí veľké problémy. A trest môže prísť aj za činy, ktoré ste ešte nespáchali. Prediktívny policajný program pomocou najmodernejších technológií a databáz určí, akého zločinu sa človek v budúcnosti pravdepodobne dopustí a odporučí jeho prevýchovu.

Odrezaní od pravdy a možnosti voľby, pod neustálym dozorom a útlakom policajných zložiek. Obyvatelia Ujgurskej autonómnej republiky Sin-ťiang na západe Číny hovoria svojej dystopii „situácia“. No to, čo pôsobí ako neuveriteľný námet z futuristického románu, je pre Ujgurov mrazivou realitou 21. storočia.

Na základe výpovedí ujgurských utečencov, štátnych zamestnancov, výskumníkov i aktivistov žijúcich v exile, Geoffrey Cain opisuje situáciu z prvej ruky. Podáva svedectvo o tom, ako si Čína stanovila za cieľ vymazať identitu, kultúru a dejiny celého národa. A tak stvorila dokonalý policajný štát...

Z anglického originálu The Perfect Police State: An Undercover Odyssey into China's Terrifying Surveillance Dystopia of the Future (PublicAffairs, Hachette Book Group, New York 2021) preložil Peter Tkačenko.

Úryvok z obsahu knihy ...
Podrobnejšie info
Katalógové číslo
435894
Názov
Dokonalý policajný štát
Podnázov
Tajná výprava do čínskej dystopie
EAN/ISBN
9788055184036
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Geoffrey Cain
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/07
Rozsah
312
Rozmer
200×125×33 mm
Hmotnosť
0,44
Stav
Skladom u dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Dokonalý policajný štát zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.