Kostol sv. Mikuláša v Podunajských Biskupiciach vo svetle nových výskumov

Zborník z vedeckého kolokvia

Pavol Pauliny

SVK Slovensky PostScriptum, s.r.o.2022/08

Kniha: Kostol sv. Mikuláša v Podunajských Biskupiciach vo svetle nových výskumov - Zborník z vedeckého kolokvia - 1. vydanie - Pavol Pauliny
Katalógové číslo: 434397 viac »
Ušetríte až 1,41 € z bežnej ceny 12,60
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,19
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Kostol sv. Mikuláša v Podunajských Biskupiciach vo svetle nových výskumov

Zborník z vedeckého kolokvia

Zborník je zostavený z príspevkov, ktoré odzneli na vedeckom kolokviu konanom pri príležitosti ukončenia rozsiahleho pamiatkového výskumu Kostola sv. Mikuláša v roku 2019. Architektonicko-historický, reštaurátorský a archeologický výskum sa zameral najmä na identifikáciu najstarších vývojových fáz kostola, listinne doloženého v roku 1262 a v staršej literatúre datovaného do roku 1221. V prvej etape výskumu bola v presbytériu objavená jedinečná celoplošná fresková výzdoba, dnes už zreštaurovaná. Objavené boli tiež zamurované románske okná nad emporou a vo východnej stene bočnej lode, čo potvrdilo predpoklad, že celé trojlodie bolo vystavané v románskom období. Archeológovia zasa datujú najstaršie nivelety interiérových podláh a prvý horizont pochovávania na cintoríne do obdobia 10. - 11. storočia. Prekvapujúce nové poznatky vypovedajúce o dôležitosti regionálneho centra a naznačujúce dávnu tradíciu sakrálneho miesta budú zaiste vážnym podnetom pre ďalšie odborné diskusie a interpretácie.

Výskum z iniciatívy vlastníka Rímskokatolíckej cirkvi, Farnosť Bratislava - Podunajské Biskupice podporilo Ministerstvo kultúry Slovenskej republiky a Fakulta architektúry a dizajnu STU v Bratislave.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
434397
Názov
Kostol sv. Mikuláša v Podunajských Biskupiciach vo
Podnázov
Zborník z vedeckého kolokvia
EAN/ISBN
9788082180087
Forma
Brožovaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Pavol Pauliny
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/08
Rozsah
180
Rozmer
165×235
Hmotnosť
0,44
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kostol sv. Mikuláša v Podunajských Biskupiciach vo svetle nových výskumov zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.