Zoo alebo Listy vôbec nie o láske

Viktor Šklovskij

SVK Slovensky OZ Brak2022

Kniha: Zoo alebo Listy vôbec nie o láske - Viktor Šklovskij
Katalógové číslo: 433678 viac »
Ušetríte až 1,22 € z bežnej ceny 10,90
A navyše získate 9 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
9,68
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Zoo alebo Listy vôbec nie o láske

Viktor Šklovskij (1893 -1984) teoretik, literárny vedec, škandalista, experimentátor, vojak, komisár, terorista, scenárista, zakladateľ ruského formalizmu. Mnoho tvárí jedného a toho istého človeka, ktorého dlhý a v prvej polovici na udalosti bohatý život svedčí o jeho mimoriadnom charaktere.

Napísal rad vplyvných biografií – Laurence Sternea, Maxima Gorkého, Leva Tolstého či Vladimíra Majakovského. Cenné sú aj jeho teoretické práce o filme, napríklad o diele režiséra Sergeja Ejzenštejna, ktorý bol aj jeho blízkym priateľom.

Román Zoo alebo Listy vôbec nie o láske je zasadený do Berlína v čase tzv. zlatých dvadsiatych rokov 20. storočia, ako sa označoval spoločensko-kultúrny život vo Weimarskej republike. Knižka Viktora Šklovského Zoo alebo Listy vôbec nie o láske sa vracia do slovenskej kultúry. Vznikla medzi dvomi svetovými vojnami, v dobe obrovských spoločenských premien, ktoré spôsobili presuny miliónov ľudí na celej zemeguli. Storočie, ktoré uplynulo od jej vzniku, nám umožňuje znovu sa zamyslieť nad tým, ktorou cestou sa vlastne ľudstvo vybralo. Je Šklovského Zverinec utópia alebo dystópia?

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
433678
Názov
Zoo alebo Listy vôbec nie o láske
EAN/ISBN
9788089921379
Forma
Brožovaná
Autor
Viktor Šklovskij
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022
Rozsah
218
Rozmer
120×190
Hmotnosť
0,21
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Zoo alebo Listy vôbec nie o láske zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.