Otázky pre špekulantov 2

Vladimír Burjan

SVK Slovensky Nezisková organizácia Dobrá škola2022

Kniha: Otázky pre špekulantov 2 - Vladimír Burjan
Katalógové číslo: 433552 viac »
Ušetríte až 1,66 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 13 vernostných bodov
Séria kníh: Otázky pre špekulantov
Otázky pre špekulantov
Titul je zaradený v tejto sérii
13,24
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Otázky pre špekulantov 2

Poznáte slovenské sloveso, ktoré nemá budúci čas? Čo majú spoločné názvy Oxford, Frankfurt a Uherský brod? Prečo kedysi obliekali malých chlapcov do dievčenských šiat? Ako by sa zmenil náš život, keby sme sa zbavili potreby spánku? Ako vyzeral život Simeona Stylitu, ktorý strávil 37 rokov na vrchole vysokého stĺpa?

So zaujímavými javmi a otázkami na zamyslenie sa možno stretnúť na každom kroku. To, či ich vnímame, závisí od nastavenia našej mysle. Špekulantmi nazývame ľudí, v ktorých okolitý svet vyvoláva zvedavé otázky a ktorí cítia potrebu všetkému prísť na kĺb.

Občas sa takíto žiaci vyskytnú aj v škole. Niektorí učitelia sú z nich nadšení, iní si s nimi nevedia rady. Nedokážu ich zaujať, nedokážu odpovedať na ich otázky, nedokážu sa venovať súčasne špekulantom aj zvyšku triedy. Možno práve úlohy z tejto knihy pomôžu pedagógom takýchto žiakov aspoň na chvíľu zamestnať.

Kníh s rôznymi otázkami a hádankami vychádza veľa, nie všetky sú však rovnako kvalitné. Mnohé iba recyklujú notoricky známe úlohy typu tehla váži kilo a pol tehly.... Našťastie, námety na premýšľanie môžeme hľadať všade okolo seba. Narazíte napríklad na slovo rajčina a napadne vám: má rajčina niečo spoločné s rajom? Vzápätí si uvedomíte, že v slove paradajka tiež počujete slovo paradise raj? Môže to byť náhoda?

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
433552
Názov
Otázky pre špekulantov 2
EAN/ISBN
9788099995049
Forma
Brožovaná
Autor
Vladimír Burjan
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022
Rozsah
224
Rozmer
165×235
Hmotnosť
0,42
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Otázky pre špekulantov 2 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.