Slovenská ľudová architektúra

Janka Krivošová

SVK Slovensky Vydavateľstvo Matice slovenskej2022/02

Kniha: Slovenská ľudová architektúra - 1. vydanie - Janka Krivošová
Katalógové číslo: 431370 viac »
Ušetríte až 5,19 € z bežnej ceny 36,90
A navyše získate 31 vernostných bodov
31,71
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Slovenská ľudová architektúra

Text výnimočnej monografiu oproti prvému vydaniu autorka prepracovala, podstatne rozšírila, doplnila a priniesla viaceré novinky. Dopĺňa pestrý o ilustračný materiál, historické i súčasné fotografie, kresby a časti plánovej dokumentácie pohľady, pôdorysy a rezy vybraných objektov. Publikácia predstavuje širšej verejnosti pôvodnú ľudovú architektúru našich dedín a mestečiek v komplexnosti georafického, regionálneho, druhového, urbanistického, stavebného, materiálového i výtvarného riešenia a tak inšpiruje majiteľov historických ľudových nehnuteľností na ochranu na citlivú rekonštrukciu. Okrem poznania architektúry a výrazu obytných domov, hospodárskych a technických stavieb z kameňa, dreva a hliny sa čitateľ dozvie množstvo zaujímavých informácií aj o našich drevených kostoloch. Zároveň aj o spôsobe súčasnej muzeálnej prezentácie a ochrany tradičnej ľudovej architektúry na Slovensku a ochrane objektov ľudového staviteľstva, solitérnym stavbám chráneným ako národné kultúrne pamiatky, či pamiatkových rezerváciách ľudovej architektúry a pamiatkových zónach vidieckeho charakteru.

Autorka publikácie Prof. Ing. arch. Janka Krivošová, PhD. je vedkyňa v oblasti architektúry, autorka niekoľkých publikácií venovaných ľudovej a sakrálnej architektúre, obrazov z Liptova a oltárnych obrazov v evanjelických kostoloch na Slovensku.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
431370
Názov
Slovenská ľudová architektúra
EAN/ISBN
9788081282829
Forma
Pevná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Janka Krivošová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/02
Rozsah
320
Rozmer
250×290
Hmotnosť
1,86
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
14%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Slovenská ľudová architektúra zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.