Kód ruže

Keď má informácia cenu života

Kate Quinn

SVK Slovensky IKAR2022/04

Kniha: Kód ruže - Keď má informácia cenu života - 1. vydanie - Kate Quinn
Katalógové číslo: 430978 viac »
Ušetríte až 2,21 € z bežnej ceny 19,90
A navyše získate 17 vernostných bodov
17,69
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Kód ruže

Keď má informácia cenu života

Je rok 1940 a Anglicko sa pripravuje na boj proti nacistom. Za múrmi vidieckeho sídla Bletchley Park vzniká kryptografické pracovisko, kde sa stretávajú najgeniálnejšie mysle z celej krajiny, aby rozlúštili nemecké vojnové kódy. Na pomoc im prichádzajú tri veľmi rozdielne ženy.

Energická Osla je krásna, bohatá a zdá sa, že jej v živote nič nechýba. V skutočnosti však túži svetu dokázať, že je viac než len pekné dievča z dobrej rodiny. Cieľavedomá Mab pochádza z chudobnej štvrte vo východnom Londýne a túži si nájsť manžela, ktorý ju vytiahne z nízkeho spoločenského postavenia. Pracuje s legendárnymi strojmi na dešifrovanie kódov, a sama skrýva mnohé tajomstvá. Beth je utiahnutá a plachá, no Osla a Mab veľmi rýchlo zistia, že má výnimočné nadanie na lúštenie hádaniek. Práve ona dostane šancu stať sa jednou z mála ženských kryptoanalytičiek v Bletchley Park.

Trojicu žien spojí priateľstvo, ktoré však nevydrží pod tlakom vojny, osobných strát a tajomstiev. Uplynie niekoľko rokov a v Británii vrcholia prípravy na svadbu kráľovnej Alžbety s princom Filipom. Beth je zavretá v psychiatrickej liečebni, pretože sa vraj nervovo zrútila. Len ona však pozná temné tajomstvo – v Bletchley pôsobil zradca, ktorý má prsty aj v jej uväznení. Oslobodiť ju a chytiť skutočného zločinca môže len s pomocou dávnych priateliek, ktoré opäť spoja sily. No každá rozlúštená hádanka posúva Oslu, Mab a Beth nielen bližšie k nepriateľovi, ale aj k nebezpečenstvu. Kód ruže je pútavý historický román inšpirovaný skutočnými historickými postavami a udalosťami.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
430978
Názov
Kód ruže
Podnázov
Keď má informácia cenu života
EAN/ISBN
9788055179667
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Kate Quinn
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2022/04
Rozsah
600
Rozmer
227×145×51 mm
Hmotnosť
0,83
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kód ruže zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.