1000 riešení 1-2/2022 – Tvorba a použitie rezerv, technické zhodnotenie majetku

Stravovanie zamestnancov, daň z motorových vozidiel

SVK Slovensky PORADCA2021/12

Kniha: 1000 riešení 1-2/2022  – Tvorba a použitie rezerv, technické zhodnotenie majetku - Stravovanie zamestnancov, daň z motorových vozidiel
Katalógové číslo: 428066 viac »
Ušetríte až 0,70 € z bežnej ceny 6,80
A navyše získate 6 vernostných bodov
6,10
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: 1000 riešení 1-2/2022 – Tvorba a použitie rezerv, technické zhodnotenie majetku

Stravovanie zamestnancov, daň z motorových vozidiel

Tvorba a použitie rezerv
Náklad na ktorý bola tvorená nedaňová rezerva podľa zákona o účtovníctve a postupov účtovania v PÚ, ktorej tvorba nie je uznaná za daňový výdavok sa zahrnie do základu dane v tom zdaňovacom období, v ktorom dôjde k použitiu rezervy, a to do výšky, v akej je tento náklad súčasne uznaný za daňový výdavok. Zúčtovaný rozdiel medzi nákladom, na ktorý bola táto rezerva tvorená a sumou tejto rezervy sa do základu dane nezahŕňa. Taktiež zrušenie rezervy, ktorej tvorba nie je uznaná za daňový výdavok sa nezahrnie do základu dane.


Daň z motorových vozidiel
V podnikateľskej praxi časokrát vznikajú nejasnosti pri správnom určení daňovníka v prípadoch, ak je motorové vozidlo predmetom nájomného vzťahu. Aj v tejto súvislosti si treba uvedomiť, že jednou z podmienok, aby motorové vozidlo bolo predmetom dane z motorových vozidiel je jeho používanie na podnikanie podľa § 2 Obchodného zákonníka alebo na činnosti, z ktorých plynúce príjmy sú predmetom dane z príjmov podľa § 6 ods. 1 a 2 zákona o dani z príjmov. Keďže daňovníkom dane z motorových vozidiel je v prvom rade držiteľ vozidla zapísaný v dokladoch vozidla, ktorý uvedené vozidlo spĺňajúce podmienku predmetu dane používa na podnikanie, potom v prípade nájomných vzťahov platí, že ak prenajímateľ svoje vozidlo, ktorého je držiteľom, prenajíma inej firme, daňovníkom dane z motorových vozidiel je prenajímateľ, nakoľko ako držiteľ vozidla používa vozidlo na podnikanie.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
428066
Názov
1000 riešení 1-2/2022 – Tvorba a použitie rezerv,
Podnázov
Stravovanie zamestnancov, daň z motorových vozidie
EAN/ISBN
9771335415159
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/12
Rozsah
96
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
0,08
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
20%
Zľava
10%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
1000 riešení 1-2/2022 – Tvorba a použitie rezerv, technické zhodnotenie majetku zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.