PAM 1/2022

Daň z motorových vozidiel – Daň z nehnuteľností

SVK Slovensky PORADCA2021/12

Kniha: PAM 1/2022 - Daň z motorových vozidiel – Daň z nehnuteľností
Katalógové číslo: 427870 viac »
Ušetríte až 1,40 € z bežnej ceny 6,90
A navyše získate 5 vernostných bodov
5,50
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: PAM 1/2022

Daň z motorových vozidiel – Daň z nehnuteľností

ARCHIVÁCIA MZDOVEJ AGENDY Súčasťou mzdovej agendy je výplatná listina, mzdový list, evidenčný list dôchodkového poistenia, povinné výkazy o výške preddavkov na poistné pre jednotlivé zdravotné poisťovne a výške poistného a príspevkov pre Sociálnu poisťovňu, výkazy o zrazených preddavkoch na daň z príjmov fyzickej osoby a hlásenie o vyúčtovaní dane, a rôzne potvrdenia o mzde.
ZÁVISLÁ ČINNOSŤ PODĽA ZP Závislá práca nemôže byť vykonávaná v zmluvnom občianskoprávnom vzťahu alebo v zmluvnom obchodnoprávnom vzťahu podľa osobitných predpisov. Závislá práca fyzickej osoby vo veku do 15 rokov alebo závislá práca fyzickej osoby staršej ako 15 rokov do skončenia povinnej školskej dochádzky je zakázaná.
ZAMESTNÁVANIE, VYSIELANIE A PRIJÍMANIE VYSLANÝCH ZAMESTNANCOV Občania Európskej únie a ich rodinní príslušníci môžu byť na území Slovenskej republiky zamestnaní bez povolenia na zamestnanie. Zamestnávanie občanov Európskej únie sa realizuje podľa rovnakých pravidiel ako zamestnávanie občanov Slovenskej republiky.
PLATOVÉ TRIEDY - ZARAĎOVANIE ZAMESTNANCOV V zmysle zákona zamestnávateľ zaradí zamestnanca do platovej triedy podľa najnáročnejšej pracovnej činnosti z hľadiska jej zložitosti, zodpovednosti, fyzickej záťaže a psychickej záťaže, ktorú má vykonávať podľa druhu práce dohodnutého v pracovnej zmluve, a podľa splnenia kvalifikačných predpokladov, ktoré sú potrebné na jej vykonávanie.
DOHODY O VYKONANÍ PRÁCE - PRÁVNA ÚPRAVA Pracovnoprávny vzťah v prípade dohôd sa zakladá podpisom dohody, ktorá má špecifické obsahové náležitosti a závisí od druhu právneho vzťahu, aké náležitosti má tá ktorá dohoda v pracovnom práve. Taktiež je možné konštatovať, že zamestnanci pracujúci na dohodu si nemôžu privyrobiť nadčasovou prácou, taktiež rozsah výkonu závislej práce je presne určený.
OBČIANSKE ZDRUŽENIA Občania môžu zakladať spolky, spoločnosti, zväzy, hnutia, kluby a iné združenia, ako aj odborové organizácie a združovať sa v nich. Členmi združení môžu byť aj právnické osoby. Združenia sú právnickými osobami. Do ich postavenia a činnosti môžu štátne orgány zasahovať len v medziach zákona.
DAŇ Z NEHNUTEĽNOSTÍ NA ROK 2022 Na rok 2022 daň z nehnuteľností môže obec ukladať a vyrubiť, ak ju zavedie všeobecne záväzným nariadením platným k 1. januáru 2022, Keďže táto majetková daň je podstatnou položkou príjmovej základne obce, daň z nehnuteľností obce zavádzajú každoročne. Podľa splnomocnení určených zákonom o miestnych daniach, obec môže všeobecne záväzným nariadením upraviť len tie skutočnosti, ktoré jej tento zákon ustanovuje.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
427870
Názov
PAM 1/2022
Podnázov
Daň z motorových vozidiel – Daň z nehnuteľností
EAN/ISBN
9771337060180
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/12
Rozsah
80
Rozmer
210×297 mm
Hmotnosť
0,19
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
20%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
PAM 1/2022 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.