Odvrátená strana Slovenska

Tomáš Hulík

SVK Slovensky DAJAMA2021/11

Kniha: Odvrátená strana Slovenska - 1. vydanie - Tomáš Hulík
Katalógové číslo: 425680 viac »
Ušetríte až 4,87 € z bežnej ceny 26,95
A navyše získate 22 vernostných bodov
22,08
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Odvrátená strana Slovenska

Obrazovou prechádzkou po prírodnej a kultúrnej krajine Slovenska je veľká a reprezentačná kniha renomovaného fotografa a dokumentaristu Tomáša Hulíka pod názvom Odvrátená strana Slovenska. Dokumentuje menej známy obraz Slovenska a vypovedá o tom, čo sme zdedili, čo stratili a ako žijeme. Čitateľa pozýva na okružnú cestu po krajine poznačenej mnohými jazvami. Na cestu, ktorú cestovné kancelárie či agentúry do svojej ponuky asi nezaradia…

Čarovné Slovensko?
Aké je teda naše Slovensko? Je naozaj také čarovné, ako si myslíme? Dnes má Slovensko, tak ako každý iný štát, aj svoju odvrátenú tvár. Tvár, ktorou sa nebudeme chváliť pred turistami, ale zatvárať oči pred ňou jednoducho nemôžeme. Mali by sme si uvedomiť osobnú zodpovednosť za stav, do ktorého sme našu krajinu priviedli a urobiť všetko pre to, aby sme zachovali vzácne kultúrne dedičstvo a prostredie vhodné na život aj pre budúce generácie. Aby deti našich detí neplatili krutú daň za našu ľahostajnosť.

O čom sa v knihe dočítate?
Kniha odvrátenej tváre Slovenska mapuje tie vplyvy ľudskej činnosti, ktoré najvýraznejšou mierou ovplyvnili životné prostredie a podobu krajiny. Industrializácia, poľnohospodárstvo, ťažba dreva.. Komunizmus, bezhlavé stavanie…

Kniha si nekladie za cieľ hľadať východiská zo súčasného stavu ani fabuláciu, prečo to tak je a prečo nie. Ambíciou knihy je poukázať najmä na negatívne vplyvy spoločnosti na naše životné prostredie a krajinu a snažiť sa vyburcovať pozitívnu reakciu vedúcu k zahodeniu ľahostajnosti a vyvodenie vlastnej zodpovednosti za tento stav.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
425680
Názov
Odvrátená strana Slovenska
EAN/ISBN
9788081361357
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Tomáš Hulík
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/11
Rozsah
158
Rozmer
297×210 mm
Hmotnosť
1,30
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Odvrátená strana Slovenska zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.