Duše šampionů

Josef Káninský

CZE Česky ČAS2021/11

Kniha: Duše šampionů - 1. vydanie - Josef Káninský
Katalógové číslo: 424654 viac »
Ušetríte až 1,83 € z bežnej ceny 16,44
A navyše získate 14 vernostných bodov
14,61
Doručenie viac ako 18 dní
U dodávateľa

Kniha: Duše šampionů

Beletristickou prvotinu publicisty Josefa Káninského tvoří deset povídek a dva další krátké texty. Všechny náměty vycházejí ze sportovního prostředí a zůstávají v něm v různé míře. Především v nich jde o vztahy mezi lidmi. Často jsou to vztahy mezigenerační, hojně milostné. Vnitřní prožívání hrdinů je ukázáno bez příkras, autor zachycuje povrchové emoce, a vzápětí se ponoří hluboko do lidského podvědomí i nevědomí. Pozorovatelské schopnosti znalce povah a charakterů mu umožňují dobře vystihnout motivace postav, aniž by jim nebo celým příběhům ubíral na barvitosti a jisté tajemnosti. Čtenář pointu pravděpodobně dopředu neodhadne.

Dvanáct krátkých story tvoří myšlenkový celek, jak napovídá i jejich propojené záhlaví, v němž se zdánlivě směřuje k nějakému cíli. Jenže cíle není dosaženo, na konci zjistíme, že jde jen o další nový start a začátek. Motivy se v povídkách někdy opakují, jsou rozvíjeny do množství variant, pokaždé ale přijde nějaký nový, nečekaný a možná i provokativní. A všechny postavy jako by byly klony postavy jedné jeiné, toužící po porozumnění, přijetí a uznání. To vše je vyjádřeno originálním způsobem vyprávění, připomínajícím lamentaci. Jazyk knihy je bohatý a literárně svobodný. Ukazuje ohromné možnosti ve skladbě ččeské věty. Tak jako sport je i toto hra, v níž čtenář může nečekaně objevit skrytý odkaz nebo zábavnou tajenku.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
424654
Názov
Duše šampionů
EAN/ISBN
9788074753763
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Josef Káninský
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/11
Rozsah
244
Rozmer
145×200 mm
Hmotnosť
0,34
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Doručenie viac ako 18 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Duše šampionů zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.