Lučenec a okolie z neba

Matej Schwarzbacher

SVK Slovensky CBS2021/10

Kniha: Lučenec a okolie z neba - Matej Schwarzbacher
Katalógové číslo: 423507 viac »
Ušetríte až 4,02 € z bežnej ceny 24,99
A navyše získate 20 vernostných bodov
20,97
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Lučenec a okolie z neba

Vitajte na juhu našej malebnej krajiny v okolí Lučenca. V nádhernom kraji dýchajúcom romantikou starobylých hradov, odľahlých lazov či osviežujúcej vody. Samotnému Lučencu dominuje historické centrum s kostolmi, moderná architektúra či skvost v podobe impozantnej secesnej synagógy. Jedným z najväčších a najkrajších parkov na Slovensku je práve ten v Lučenci. Skutočne kúzelné miesto, ako stvorené na príjemné prechádzky. Na okraji parku stojí aj amfiteáter, ktorý počas leta hostí mnohé kultúrne akcie. Medzi nimi aj čoraz populárnejšie letné kino či obľúbený Novohradský folklórny festival. Lučenec je centrom historického regiónu Novohrad, kde už z jeho názvu cítiť prítomnosť množstva hradov. Jedným z najznámejších je hrad Šomoška, stojaci na čadičovom brale neďaleko obce Šiatorská Bukovinka. Unikátne je aj okolie hradu a prekrásna divočina Cerovej vrchoviny. Impozantný čadičový vodopád či kamenné more patria k našim najkrajším prírodným výtvorom. Neprehliadnuteľnou dominantou mesta Fiľakovo sú ruiny Fiľakovského hradu týčiaceho sa na sopečnom vŕšku uprostred mesta. V severnej časti regiónu sa nad obcou Halič už z diaľky vyníma veľkolepý Haličský zámok s rozľahlým parkom a rozáriom. Neďaleko známej vodnej nádrže Ružiná sa vypína hrad Divín, kedysi strážiaci cestu k stredoslovenským banským mestám. Samotná vodná nádrž Ružiná je počas horúcich letných dní jedným z najväčších ťahákov regiónu. Ako stvorené na rybárčenie či relax pri vode sú aj mnohé ďalšie menšie vodné nádrže, roztrúsené po celom regióne. Sever regiónu oplýva svojráznou romantikou odľahlých lazníckych usadlostí. Dedinky akoby na kraji sveta, ktoré dodnes obchádza zhon modernej civilizácie. Nádherný príklad súžitia človeka a prírody. Ideálne na oddych od technológií, relax v prírode či chalupárčenie. V tomto kraji sa však nachádza aj mnoho iných, menej známych miest, ktoré stoja za spoznanie. A keďže človek je tvor zvedavý, čaro nepoznaného sľubuje naozaj nevšedný zážitok.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
423507
Názov
Lučenec a okolie z neba
EAN/ISBN
9788081442926
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Autor
Matej Schwarzbacher
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/10
Rozsah
144
Rozmer
250×170 mm
Hmotnosť
0,70
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
16%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Lučenec a okolie z neba zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.