Sestry Douglasové

Charlotte Jacobi

SVK Slovensky TATRAN2021/11

Kniha: Sestry Douglasové - 1. vydanie - Charlotte Jacobi
O zrode slávnej nemeckej parfumérie Douglas
Katalógové číslo: 423386 viac »
Ušetríte až 2,11 € z bežnej ceny 10,99
A navyše získate 8 vernostných bodov
8,88
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Sestry Douglasové

Vitajte vo svete vôní, do ktorých sa zahaľovali vznešené dámy v Hamburgu a Paríži na začiatku 20. storočia. Táto historická sága rozpráva o odvážnych ženách a o zrode slávnej nemeckej parfumérie Douglas.

Dvom sestrám v Hamburgu už v ranom detstve učarovali vône. Túžba po vlastnej parfumérii sa u nich zrodila v čase, keď sa na podnikavé ženy hľadelo s nevôľou a podozrením. Najmä malú Marie fascinovali nádherné flakóny a očarujúce vône dám, ktoré stretávali na prechádzkach s kuchárkou. Každá návšteva parfumérie bola pre ňu malou slávnosťou. So sestrou Annou si sľúbili, že jedného dňa otvoria vlastnú predajňu. Otec podporoval svoje odvážne dcéry v ich úsilí, ale nevlastná matka ich plány sabotovala.
Parfumy a kozmetika neboli začiatkom dvadsiateho storočia spoločensky prijateľné a natoľko bežné ako dnes. Jednako sa v roku 1910 Marie a Anne splnil veľkolepý sen a na prestížnej hamburskej ulici Neuer Wall si otvorili prvú parfumériu Douglas. A tak sa začalo ich dobrodružstvo. Sestry Carstensové boli v mnohých ohľadoch priekopníčky. Ženy s vlastným obchodom, ktorého názov sa čoskoro stal pojmom, postupne zakladajú ďalšie franšízové predajne.
Plynulý, farbistý a oduševnený štýl autorského rozprávania umožní čitateľovi ponoriť sa do atmosféry minulého storočia, usadiť sa v carstensovskej domácnosti a nahliadnuť do života dvoch výnimočných sestier. Autorka neprináša len obraz sebavedomých žien a prezieravých podnikateliek, zoznamuje nás aj s dobovými dejinami módy, zúčastníme sa na svetovej výstave v roku 1910, stretneme sa s ruskou cárskou rodinou a mnohými známymi osobnosťami ako Coco Chanel, Helena Rubinsteinová či Ernest Hemingway.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
423386
Názov
Sestry Douglasové
EAN/ISBN
9788022212380
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Charlotte Jacobi
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/11
Rozsah
360
Rozmer
140×210 mm
Hmotnosť
0,51
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Sestry Douglasové zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.