Katastrálny zákon

Ondrej Halama

SVK Slovensky Wolters Kluwer2021/10

Kniha: Katastrálny zákon - Ondrej Halama
Katalógové číslo: 423010 viac »
Ušetríte až 0,87 € z bežnej ceny 24,20
A navyše získate 23 vernostných bodov
23,33
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Katastrálny zákon

Ak predávate alebo kupujete nehnuteľnosť, kataster kontroluje, či je vaša kúpna zmluva v poriadku. Kontrolu zmluvy vykonávajú orgány katastra podľa katastrálneho zákona. Tento komentár poslúži každému, kto sa snaží porozumieť strohému a niekedy ťažko zrozumiteľnému textu tohto právneho predpisu. Je vhodný tak pre advokátov, ako aj pre realitných maklérov, geodetov, úradníkov a pre každého občana, ktorý chce samostatne nakladať so svojimi nehnuteľnosťami a chrániť svoje vlastnícke práva. Popri vysvetľovaní jednotlivých paragrafov sa autor nevyhýba ani riešeniu komplikovaných teoretických problémov, ako sú účinky odstúpenia od zmluvy, „technická jednota listiny" alebo otázka postupu katastra pri námietke relatívnej neplatnosti. Pri jednotlivých ustanoveniach tiež poukazuje na publikované názory súdov (judikáty), ako aj na nedostatky a vnútorné rozpory katastrálneho zákona. V texte sa autor opiera aj o ostatnú odbornú literatúru, o dôvodovú správu k pôvodnému zneniu zákona, ako aj o poznatky a skúsenosti získané od posledného vydania komentára z roku 2014. Hlavným cieľom komentára je ponúknuť zrozumiteľný, ucelený a argumentami podložený výklad katastrálneho zákona. Z tohto dôvodu ho autor (ako sám uvádza) nezostavoval ako kompiláciu všetkých názorov na teoretické problémy, ale snažil sa uprednostniť kvalitu, jednoznačnosť a konzistentnosť argumentácie. Keďže spravovanie katastra nehnuteľností je kombináciou technických a právnických činností, v katastrálnom zákone sa vyskytuje veľa odborných výrazov (napr. operát, lomový bod). Komentár je zameraný aj na vysvetlenie týchto pojmov. Autorove praktické skúsenosti, ktoré získal ako úradník na katastrálnom úrade, ako aj jeho skúsenosti z realitnej a publikačnej činnosti, sú zárukou užitočných informácií a odborného spracovania komentára.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
423010
Názov
Katastrálny zákon
EAN/ISBN
9788057104148
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Ondrej Halama
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/10
Rozsah
168
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
0,23
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
4%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Katastrálny zákon zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.