Budem iná

Zuzka Šulajová

SVK Slovensky TATRAN2021/10

Kniha: Budem iná - 1. vydanie - Zuzka Šulajová
Katalógové číslo: 420024 viac »
Ušetríte až 3,80 € z bežnej ceny 19,90
A navyše získate 16 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
16,10
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Budem iná

Skutočné príbehy mladých ľudí, ktorí zúfalo hľadajú náplň života, no nie všetci sa vyberú rovnou cestou a poniektorí načisto zlyhajú.

Najnovšia kniha úspešnej slovenskej autorky Budem iná pootvorí dvere do života petržalskej sídliskovej mládeže. Mrazivý intenzívny príbeh rozpráva o podmanivej cigaretke, ktorej dym je farebný a plný zákrut ako sám život. Vábi vás, nepustí z pevného zovretia a poháňa v ústrety šialenstvu, ktorému načisto prepadnete. Protagonisti románu chcú byť iní, nonstop slobodní, užívať si bez zábran a do nemoty, zažiť opojnú dimenziu zakázaného ovocia, z ktorej už niet návratu. Zameraní len a len na svoje nebezpečné egá však ničia životy svojich najbližších.
Hlavná hrdinka Ela chce byť iná ako jej rodičia, ktorí žijú slušným, nudným a usadeným manželským životom. Mama je priveľmi pokorná a tatko zas násilný a nenávistný mudrlant bez výraznejších záľub a ambícií, vyžadujúci slepú poslušnosť. Typ, aký automaticky vyvoláva odpor. Ela absolvuje s nevôľou, ale bez väčšieho reptania všetky rodinné akcie, no kompenzuje si to v spoločnosti kamarátov z partie, kde si užíva tínedžerskú slobodu, ktorá so sebou nesie vzrušujúce nové zážitky, ale aj nebezpečné balansovanie na hrane.
Autorka sa v doslove priznáva, že knihu napísala podľa rozprávania jednej zo svojich fanúšičiek. Spolužiaci zo základnej školy dychtivo vyleteli do sveta dospelých, netušia však, že lákavý vzrušujúci život môže byť pri nesprávnom rozhodnutí nesmierne bolestivý. Sídlisková Petržalka nemá práve najlepšiu povesť, ale zabezpečuje anonymitu a nevšímavosť, veď rozšírené zrenice tu okoloidúcim málokedy padnú do oka. Náš obdiv patrí autorke, ktorá spojila v osudoch jednej partie množstvo reálnych príbehov mladých ľudí, čo nechtiac zakopli, ale rovnováhu viac nenašli.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
420024
Názov
Budem iná
EAN/ISBN
9788022212137
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Zuzka Šulajová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/10
Rozsah
768
Rozmer
210×140×46 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
19%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Budem iná zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.