Ako byť antirasista

Spoznajte príčiny rasizmu

Ozan Varol

SVK Slovensky MOTÝĽ2021/09

Kniha: Ako byť antirasista - Spoznajte príčiny rasizmu - 1. vydanie - Ozan Varol
Katalógové číslo: 418566 viac »
Ušetríte až 4,34 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 10 vernostných bodov
10,56
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Ako byť antirasista

Spoznajte príčiny rasizmu

Oceňovaný americký autor predstavuje novú cestu, ako porozumieť rasizmu a nerovnosti v našej spoločnosti a ako ich vykoreniť raz a navždy. Antirasizmus je transformačný koncept, ktorý mení diskusie o rasizme, ale najmä poukazuje na nové oslobodzujúce spôsoby myslenia. Rasizmus je vo svojej podstate mocný systém, ktorý vytvára falošné hierarchie ľudskej hodnoty. Jeho pokrivená logika siaha za hranice rasy od spôsobu, akým uvažujeme o ľuďoch iných etnicít alebo inej farby pokožky, až po spôsob, akým sa správame k ľuďom odlišného pohlavia, odlišnej rodovej identity a postavy.
Rasizmus sa prelína s triedou, kultúrou a geografiou a dokonca mení aj náš obraz o sebe. V knihe Ako byť antirasista Kendi sprevádza čitateľov širokým okruhom antirasistických myšlienok od tých najzákladnejších konceptov až po vizionárske alternatívy. Pomáha nám jasne rozoznať rasizmus vo všetkých jeho formách, pochopiť jeho škodlivé dôsledky a ukazuje, ako sa možno voči nim brániť na úrovni systému, ale aj v našom vnútri.
Kendi spája etiku, históriu, právo a vedu so svojím vlastným príbehom prebudenia z rasizmu. Táto kniha je povinné čítanie pre každého, komu nestačia len základné informácie o rasizme, ale chce ísť o krok ďalej a prispieť k vytvoreniu spravodlivej a slušnej spoločnosti. „Kendi rozoberá príčinu, prečo v spoločnosti, kde sa za rasistov považuje tak málo ľudí, aj naďalej prevažuje rasistické rozdeľovanie a rasistická nerovnosť.
Kniha Ako byť antirasista búra mýty o postrasovej Amerike a skúma, čo rasizmus v skutočnosti je – a čo by sme s tým mali robiť.“ – Time
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
418566
Názov
Ako byť antirasista
Podnázov
Spoznajte príčiny rasizmu
EAN/ISBN
9788081642579
Forma
Tvrdá, bez prebalu, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Ozan Varol
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/09
Rozsah
336
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
0,50
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
29%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ako byť antirasista zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.