Neobyčajný (zá)zrak

Príbehy z mojej pracovne

Daniela Maťuchová

SVK Slovensky Dali-BB2021

Kniha: Neobyčajný (zá)zrak - Príbehy z mojej pracovne - Daniela Maťuchová
Katalógové číslo: 414921 viac »
23,12

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Neobyčajný (zá)zrak

Príbehy z mojej pracovne

Už sme si zvykli na to, že ak náš zrak nie je stopercentný, prvou voľbou budú okuliare, kontaktné šošovky alebo laserová operácia. Rozmazané videnie však neprichádza len tak. Predstavuje akúsi červenú kontrolku, ktorá nás má upozorniť na to, že niečo v nás alebo v našom živote nie je v poriadku. To, že naša rovnováha je narušená. Keď si nasadíme okuliare, máme pocit, že je opäť všetko v poriadku. Lenže nie je. Príčina zostáva. A problém sa môže ďalej prehlbovať. Je to podobné ako v prípade choroby, keď si vezmeme lieky na zníženie teploty alebo potlačenie bolesti. V skutočnosti nás tieto lieky neliečia, len potláčajú symptómy, ktoré takisto poukazujú na nerovnováhu. Predpokladom úspešného liečenia je nájsť príčinu problému. 

Slovami S. N. Lazareva: Pochopenie lieči viac než lieky. To pochopenie môže prísť, ak sa pozrieme na problém z viacerých strán. Práve to je cieľom mojej druhej knihy. Zvolila som viac ako 50 príbehov z mojej pracovne, prostredníctvom ktorých chcem poukázať na najčastejšie chyby a zlozvyky, ktoré vedú k oslabenému zraku. Budete mať možnosť pozorovať, ako okuliare vplývajú na náš zrak, i to ako rôznorodo ľudia pristupujú k ich používaniu. Neopomenieme ani laserové operácie. V ďalšej časti knihy budete mať možnosť spoznať, s akými rozmanitými zrakovými problémami sa stretávam vo svojej praxi. Ďalšia, veľmi zaujímavá kapitola, je venovaná najčastejším problémom u detí ako aj špecifikám ich zrakového vnímania, ktoré je v mnohom odlišné od vnímania dospelých. Určite ju ocenia hlavne rodičia, ktorých deti majú nejaký problém so zrakom. Posledná, ale nemenej zaujímavá časť knihy, je vyhradená psychike a jej vplyvu na to, ako vidíme. Možno vás prekvapí, čo všetko vám môže spôsobiť rozmazané videnie. Príbehy sú doplnené o moje postrehy a krátke zamyslenia, ale aj tipy a rady, čo môžeme robiť pre svoje oči, aby nám v dobrej kondícii slúžili čo možno najdlhšie. Vybrala som techniky a aktivity, ktoré sú z môjho pohľadu najefektívnejšie. Pridala som aj niektoré ďalšie tipy, ktoré v mojej prvej knihe nenájdete. Na konci knihy je slovníček pojmov, aby ste lepšie rozumeli tomu, o čom píšem. Nechýba ani test do diaľky a na blízko, pretože tie spomínam v mojich príbehoch veľmi často. Hovorí sa, že opakovanie je matkou múdrosti. V závere knihy som pre vás pripravila ťahák, v ktorom máte všetko dôležité zhrnuté do niekoľkých bodov. Kniha vhodne dopĺňa prvú knihu Lepší zrak bez okuliarov praktický sprievodca na ceste za lepším zrakom, ale je použiteľná aj samostatne.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
414921
Názov
Neobyčajný (zá)zrak
Podnázov
Príbehy z mojej pracovne
EAN/ISBN
9788081412592
Forma
Pevná
Autor
Daniela Maťuchová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
200
Rozmer
165×235
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Neobyčajný (zá)zrak zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.