Kongo Tribunál

Milo Rau

SVK Slovensky Asociácia Corpus2021

Kniha: Kongo Tribunál - Milo Rau
Katalógové číslo: 414543 viac »
Ušetríte až 2,66 € z bežnej ceny 24,00
A navyše získate 21 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
21,34
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Kongo Tribunál

Už viac ako dvadsať rokov trvajúca neprehľadná občianska vojna mení územie veľkosti západnej Európy na peklo na zemi: je to Konžská vojna, ktorá je po druhej svetovej vojne konfliktom s najväčším počtom obetí. Už dlho nejde len o etnické spory, ale aj o kontrolu nad nerastným bohatstvom. V roku 2015 usporiadal v Konžskej demokratickej republike švajčiarsky režisér, dramatik, filmár, novinár a esejista Milo Rau najambicióznejší politický divadelný projekt, aký sa kedy dostal na scénu (The Guardian). Uprostred vojnového územia pozval obete, milicionárov, zástupcov vlády, opozíciu, robotníkov, podnikateľov a zástupcov medzinárodných organizácií na Kongo tribunál. Tento jedinečný transmediálny umelecký projekt objasňuje príčiny a pozadia najväčšej a najkrvavejšej ekonomickej vojny ľudstva. V knihe sú zozbierané dôležité výpovede svedkov, prejavy, rozhovory a rešeršné správy ako aj plaidoyer sudcov. Edícia PLEROMA otvára priestor teórii umenia v najširšom slova zmysle od filozofickej estetiky, cez poetiku, divadelnú vedu, teóriu médií, komunikačných a digitálnych technológií, kulturológiu, umeleckú antropológiu, sociológiu umenia až po kontextuálne, kunsthistorické, genderové či esteticko-politické štúdie. Cieľom edície je publikovanie prekladov zahraničných odborných kníh, rovnako ako domácej teoretickej produkcie. V najbližšej dobe výjdu preklady kníh - Artist at Work (Bojana Kunst), Art without Borders (Christoph Schlingensief) a Artificial Hells (Claire Bishop).
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
414543
Názov
Kongo Tribunál
EAN/ISBN
9788099904102
Forma
Brožovaná
Autor
Milo Rau
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
213
Rozmer
140×200
Hmotnosť
0,31
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kongo Tribunál zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.