Čierna som, a predsa krásna

Tyconiov výklad Piesne piesní 1,5

Marcela Andoková

SVK Slovensky Iris SK2020

Kniha: Čierna som, a predsa krásna - Tyconiov výklad Piesne piesní 1,5 - Marcela Andoková
Katalógové číslo: 413852 viac »
11,46

Na dopyt
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Čierna som, a predsa krásna

Tyconiov výklad Piesne piesní 1,5

Cirkev v Afrike bola viac než sto rokov rozdelená. Tyconius, vzdelaný laik zo strany donatistov, sa ju pokúšal opäť spojiť aj za cenu, že ho jeho vlastná cirkev vylúčila zo svojich radov. Augustín, katolícky biskup, sa usiloval opäť ju spojiť neúnavným vysvetľovaním, ale žiaden z katolíckych či donatistických biskupov neprijal jeho víziu. Možno, keby obaja títo velikáni slova pôsobili v tej istej dobe, podarilo by sa im spoločne zaceliť boľavú ranu africkej cirkvi, ktorá týmto rozdelením trpela ešte dlhé desaťročia po ich smrti. Ako sa obom podarilo dostať sa vo vzájomnom postoji z rôznych strán tak blízko k sebe? Namiesto slov ľudských skúmali slovo Božie a našli spôsob, ako ho vykladať tak, aby jeho ovocím bola vždy len láska a nikdy nenávisť. Táto kniha hovorí o snahe Tyconia ponúknuť takú interpretáciu biblických textov, ktorá odstráni všetky domnelé protirečenia, aby z celého Písma jasne zažiarilo iba to jediné a podstatné: Boh bezvýhradne miluje človeka a človek by ako odpoveď mal milovať Boha i blížneho, či už je ním katolík, donatista alebo ktokoľvek iný. (Róbert Horka) Svojím postojom človeka stojaceho na prahu a váhajúceho vstúpiť do katolíckej cirkvi sa Tyconius stáva predobrazom mnohých ľudí dnešných čias, ktorí evanjelium síce poznajú a Kristovo učenie schvaľujú, ale nedokážu sa reálne vyrovnať s tým, že cirkev je zároveň čierna aj krásna (Pies 1,5) a že v tomto čase je na Kristovom tele cirkvi dokonalá jedine jeho hlava, ktorou je sám Kristus. (Marcela Andoková)
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
413852
Názov
Čierna som, a predsa krásna
Podnázov
Tyconiov výklad Piesne piesní 1,5
EAN/ISBN
9788082000330
Forma
Brožovaná
Autor
Marcela Andoková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020
Rozsah
226
Rozmer
148×210
Hmotnosť
0,30
Stav
Na dopyt
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Čierna som, a predsa krásna zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.