Vlastná smrť

Péter Nádas

SVK Slovensky august august2021

Kniha: Vlastná smrť - Péter Nádas
Katalógové číslo: 412232 viac »
Ušetríte až 3,00 € z bežnej ceny 14,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
11,90
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Vlastná smrť

Výnimočná správa veľkého spisovateľa o stretnutí so smrťou a o skúsenosti, ktorá s ňou prichádza, polemizuje s jednou zo základných téz literatúry ako jazykového prejavu o tom, že nikto živý nie je schopný podať svedectvo o vlastnej smrti. Autor vo svojich 51 rokoch prežil klinickú smrť a skúsenosť s ňou uchopil z viacerých aspektov počnúc opisom fyzických procesov počas infarktu cez literárny opis priebehu umierania až po vyjadrenie miery možnosti vnímať stav nejestvovania ako svoj vlastný. Intímne rozprávanie podložené pozorovaním reakcií okolitého prostredia a zrkadlením sveta medicíny je úprimným človečenským a filozofickým pohľadom na život a na smrť, na pominuteľnosť a nesmrteľnosť. Text sprevádza emocionálne presný, racionálne vyvážený a literárne vysoko hodnotný text sprevádza viac ako sto farebných snímok jedného stromu divej hrušky v rôznych fázach kvitnutia počas jednotlivých ročných období. Fotografie polemizujú s tým, o čom sa dá rozprávať, a zároveň sú nevyhnutným doplnením významov, na ktoré ťažko nachádzame pojmy. Ide o výber z kolekcie polaroidových snímok pod názvom A fa (Strom) 2000 2001, ktorá sa v podobe šiestich sérií po 84 záberov stala súčasťou zbierky švajčiarskej galérie Kunsthaus Zug.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
412232
Názov
Vlastná smrť
EAN/ISBN
9788097378424
Forma
Brožovaná
Autor
Péter Nádas
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
295
Rozmer
105×145
Hmotnosť
0,31
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
20%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Vlastná smrť zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.