The Happy Girl. The Unhappy Girl.

Grafika Britských ostrovov 17. 19. storočia z daru Ernesta Zmetáka a Danice Zmetákovej. Katalóg zbierky.

Martin Šugár

SVK Slovensky Galéria umenia Ernesta Zmetáka v NZ2020

Kniha: The Happy Girl. The Unhappy Girl. - Grafika Britských ostrovov 17. 19. storočia z daru Ernesta Zmetáka a Danice Zmetákovej. Katalóg zbierky. - Martin Šugár
Katalógové číslo: 411490 viac »
Ušetríte až 2,22 € z bežnej ceny 20,00
A navyše získate 17 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. februára 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov… Zistiť viac...
17,78
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: The Happy Girl. The Unhappy Girl.

Grafika Britských ostrovov 17. 19. storočia z daru Ernesta Zmetáka a Danice Zmetákovej. Katalóg zbierky.

Publikácia je nominovaná na výročnú cenu časopisu Pamiatky a múzeá 2020. Vydaniu katalógu predchádzala rovnomenná výstava, nad ktorou prevzalo záštitu Britské veľvyslanectvo na Slovensku. Aj tento edičný projekt bol podporený z verejných zdrojov Fondom na podporu umenia. Slovenský text vrátane registrov a konkordancie sprevádza anglický preklad. Zahŕňa všetky grafické diela vo fonde galérie, ktoré s Britskými ostrovmi spája autor predlohy, rytec alebo vydavateľ. Sú zoradené v súvislostiach, ktoré naznačila štruktúra zbierky, teda sčasti chronologicky, sčasti tematicky, resp. vzhľadom na žáner. Najstaršie listy pochádzajú z knižného vydania Vergíliových veršov v anglickom preklade Johna Drydena z roku 1697. Ďalším relatívne uceleným súborom grafických listov je sedem vedút s najvýznamnejšími architektonickými dielami v Dubline od dielo popredného írskeho grafika a rytca Jamesa Maltona, ktoré vytvoril v 90. rokoch 18. storočia. V kolekcii však prevládajú portréty. Ilustrujú dejiny ostrovnej monarchie v dobe, keď vznikli. To bol účel, pre ktorý ich v 19. storočí vydával Hermann Julis Meyer ako súčasť populárnych konverzačných príručiek. Pozornosť však treba obrátiť najmä na veľký grafický list, reprodukujúci podobizeň vojvodkyne z Devonshiru od Joshua Reynoldsa. Katalóg voľne nadväzuje na katalóg talianskej grafiky z roku 2019. Na záver vysvetlenie: zelená farba obálky je farbou zberateľskej pečiatky Ernesta Zmetáka.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
411490
Názov
The Happy Girl. The Unhappy Girl.
Podnázov
Grafika Britských ostrovov 17. 19. storočia z daru
EAN/ISBN
9788089330676
Forma
Pevná
Autor
Martin Šugár
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020
Rozsah
100
Rozmer
237×306
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
The Happy Girl. The Unhappy Girl. zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.