Pestrosť života vo farnosti

Viera do vrecka 124

Jozef Vadkerti

SVK Slovensky Don Bosco2021

Kniha: Pestrosť života vo farnosti - Viera do vrecka 124 - Jozef Vadkerti
Katalógové číslo: 411115 viac »
Ušetríte až 0,07 € z bežnej ceny 1,80
A navyše získate 1 vernostný bod
1,73
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Pestrosť života vo farnosti

Viera do vrecka 124

Svätý Pavol používa pri opise Cirkvi krásny obraz tela. Telo, ktoré ma mnoho údov, kde má každý úd svoju úlohu, kde sú všetky údy potrebné a svoj zmysel nachádzajú iba vtedy, keď sú v službe celku. Tento obraz potrebujeme mať na mysli, keď chceme hovoriť o farnosti. Totiž my ľudia všeobecne nemáme radi štruktúry ani systémy, lebo v nich vidíme obmedzenie, a to nechceme. Máme skôr záľubu v spontánnosti, voľnosti. Preto aj farnosť zvykneme vnímať ako niečo obmedzujúce. Počúvam: Veď ja chcem žiť svoj vzťah s Bohom slobodne, spontánne, prirodzene. Prečo na to potrebujem nejakú farnosť, ktorá odo mňa vyžaduje náuky, krstné listy, stabilitu a poriadok? Máme strach, že štruktúra bude hatiť slobodný rozvoj ducha. Lenže Boh si nikdy neprotirečí. A preto Boh nemôže žiadať niečo iné cez hierarchiu a niečo iné cez vanutie Ducha. Ak je medzi nimi roztržka, tak problém nie je v Bohu ani v jeho diele, ale v našom vnímaní. Omyl má vždy dva konce, a preto potrebujeme aj dva protilieky, aby sme sa chránili pred oboma. V duchovnom živote môžeme uletieť do dvoch extrémov. Buď skostnatenosť meravosť vo svojich postojoch, alebo na druhej strane rozpustilosť bezbrehé blúdenie. Farnosť lieči oba

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
411115
Názov
Pestrosť života vo farnosti
Podnázov
Viera do vrecka 124
EAN/ISBN
9788080744977
Forma
Pevná
Autor
Jozef Vadkerti
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
40
Rozmer
110×185
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Pestrosť života vo farnosti zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.