Kontakty literatúry modely identity reprezentácie

Magdalena Bystrzak

SVK Slovensky VEDA2021

Kniha: Kontakty literatúry modely identity reprezentácie - Magdalena Bystrzak
Katalógové číslo: 410933 viac »
Ušetríte až 2,65 € z bežnej ceny 21,90
A navyše získate 19 vernostných bodov
19,25
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Kontakty literatúry modely identity reprezentácie

Autorský kolektív v zložení Ivana Taranenková, Tibor Pichler, Marianna Koliová, Anikó Dušíková, Marta Fülöpová, Aleksandra Hudymač, Dana Hučková, Michal Habaj, Magdalena Bystrzak, Miloslav Szabó, Dušan Škvarna, Bogusław Bakuła, Miloslav Vojtech, Jana Pátková a Radoslav Passia pripravili vedeckú publikáciu KONTAKTY LITERATÚRY (MODELY, IDENTITY, REPREZENTÁCIE). Kniha je zložená z troch tematických častí, ktoré však medzi sebou v mnohých bodoch komunikujú. Prvá časť má názov Prekračovanie národnoobrodeneckých reprezentácií, druhá časť Spory o kultúrny model a tretia časť Urbanita a identita. Editorky a editor M. Bystrzak, I. Taranenková a R. Passia knihu venovali literárnemu vedcovi Rudolfovi Chmelovi. Jednotlivé príspevky totiž nadväzujú na výskumné témy, ktorým sa R. Chmel dlhodobo venoval. Všímajú si predovšetkým otázky slovenskej kultúrnej identity a jej polemického formovania v prostredí strednej Európy, procesy modernizácie a alternatívne, resp. okrajové myšlienkové a umelecké koncepcie vytesnené dominantným národným naratívom. To všetko spoluformovalo slovenskú literatúru a kultúru v 19. a 20. storočí a často skryto alebo i otvorene zasahovalo do sociálno-politickej reality. Kniha obsahuje aj množstvo ilustrácií dopĺňajúcich výklad v jednotlivých kapitolách. Obálka v žltom plátne a kompletný vizuál knihy je dielom grafickej dizajnérky Barbory Šajgalíkovej. Kniha obsahuje 4 záložky.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
410933
Názov
Kontakty literatúry modely identity reprezentácie
EAN/ISBN
9788022418560
Forma
Pevná
Autor
Magdalena Bystrzak
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021
Rozsah
351
Rozmer
170×235
Hmotnosť
0,95
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
12%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Kontakty literatúry modely identity reprezentácie zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.