Rozhovory so Sigmundom Freudom

D.M. Thomas

SVK Slovensky IKAR2021/08

Kniha: Rozhovory so Sigmundom Freudom - 1. vydanie - D.M. Thomas
Katalógové číslo: 409913 viac »
Ušetríte až 1,11 € z bežnej ceny 9,90
A navyše získate 8 vernostných bodov
8,79
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Rozhovory so Sigmundom Freudom

Nájdite si čas na priateľský rozhovor a objavte vnútorný život fascinujúceho psychoanalytika. Odborník na Sigmunda Freuda D. M. Thomas vás prevedie živou formou biografického fiktívneho rozhovoru, v ktorom sa dozviete odpovede na všetky pálčivé otázky. Freud bol vždy kontroverzný a v tomto otvorenom dialógu prezradí zaujímavosti o svojej teórii vývoja človeka. Interpretuje vaše najdivokejšie fantázie a najzvláštnejšie sny a prezradí vám aj zopár rodinných tajomstiev. Zistíte, že jeho dielo bolo rovnako poéziou ako vedou. Jeho idey stvorili príbehy, ktorým ľudia dokázali uveriť. Tieto príbehy majú skutočnú terapeutickú hodnotu. Ľudský mozog túži po vysvetleniach. Vysvetlenia spájajú veci, vytvárajú medzi nimi vzťahy. Objasňujú, prečo sa niečo deje, a zároveň umožňujú predpovedať, čo sa stane v budúcnosti. Ľudia odjakživa hľadali takéto objasnenia, aby sa dokázali zorientovať vo svojom živote. Usporiadanie vecí najprv vysvetľovala mágia a náboženstvo. Potom prišla veda a jej neosobné zákony a kdesi na rozmedzí sa ocitol Sigmund Freud. Celé jeho dielo bolo majstrovskou ukážkou vysvetľovania. Freud skúmal vlastnú, často deprimovanú, myseľ aj mysle svojich pacientov. Ľudí jeho teórie šokovali, znepokojovali a dráždili ich zvedavosť. Freudovi zabezpečili ústredné postavenie v psychológii. Boli však pravdivé vo vedeckom zmysle? V niektorých prípadoch možno áno, v iných možno nie. Či sa to niekomu páči, alebo nie, Freud stále ovplyvňuje spôsob, akým dnes uvažujeme o sebe aj o ostatných ľuďoch. Mali by sme ho považovať za majstra vysvetľovania. Za fenomén, ktorý sa nachádza kdesi medzi poéziou a vedou a medzi psychológiou a mágiou. Toto príjemné čítanie je vhodné pre každého, kto si chce rozšíriť všeobecný rozhľad a koho psychológia fascinuje a baví. 

Predslov ku knihe napísal Edward de Bono. Z anglického originálu preložil Vladislav Gális.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
409913
Názov
Rozhovory so Sigmundom Freudom
EAN/ISBN
9788055177533
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
D.M. Thomas
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/08
Rozsah
152
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Rozhovory so Sigmundom Freudom zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.