Možno by si sa mala s niekým porozprávať

Terapeutka, jej terapeut a naše obnažené životy

Lori Gottliebová

SVK Slovensky IKAR2021/07

Kniha: Možno by si sa mala s niekým porozprávať - Terapeutka, jej terapeut a naše obnažené životy - 1. vydanie - Lori Gottliebová
Katalógové číslo: 409175 viac »
Ušetríte až 1,88 € z bežnej ceny 16,90
A navyše získate 15 vernostných bodov
15,02
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Možno by si sa mala s niekým porozprávať

Terapeutka, jej terapeut a naše obnažené životy

Vtipná, inšpiratívna a prekvapivá kniha psychoterapeutky a novinárky vás zavedie do zákulisia terapeutických sedení, pri ktorých jej pacienti (a ona sama) hľadajú odpovede. Lori Gottliebová je terapeutka, ktorá lieči pacientov v súkromnej ambulancii v Los Angeles, no pre osobnú krízu sa jej svet zrúti ako domček z karát. Na scénu prichádza Wendell, čudácky no skúsený terapeut a Lori sa ocitne v jeho ambulancii. S plešinou, vo svetri a v športových nohaviciach vyzerá ako z filmu. Kým Gottliebová skúma tajné komnaty duší svojich pacientov - sebeckého hollywoodskeho spisovateľa, mladomanželky s čerstvo diagnostikovanou smrteľnou chorobou, staršej panej, ktorá sa vyhráža, že spácha samovraždu, ak sa jej život do sedemdesiatych narodenín nezlepší, a dvadsiatničky, ktorá sa neprestajne zaplieta s nesprávnymi mužmi - uvedomí si, že všetci hľadajú odpovede na rovnaké otázky, aké si vo Wendellovej ordinácii kladie sama. S prekvapivou múdrosťou a humorom nás Gottliebová pozýva do sveta pacientov aj toho svojho, skúma pritom pravdy a výmysly, ktoré nahovárame sebe aj okoliu, kým balansujeme na lane napnutom medzi láskou a túžbou, zmyslom a smrteľnosťou, hrôzou a odvahou, nádejou a zmenou. Román Možno by si sa mala s niekým porozprávať je revolučný svojou otvorenosťou, hlboko osobný a predsa univerzálny sprievodca našimi srdcami a mysľami. Ponúka nám ten najvzácnejší dar - odvážne otvorený portrét podstaty ľudskosti a odzbrojujúco vtipný, jasnozrivý opis našich tajných životov. 

Z anglického originálu Maybe You Should Talk to Someone (Houghton Mifflin Harcourt USA 2019) preložila Svetlana Žuchová.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
409175
Názov
Možno by si sa mala s niekým porozprávať
Podnázov
Terapeutka, jej terapeut a naše obnažené životy
EAN/ISBN
9788055177328
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Lori Gottliebová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/07
Rozsah
432
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(1)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss
23.07.2021 11:24:31

Túto knihu nemožno označiť za ľahké čítanie - a to i napriek tomu, že sa autorka na všetky udalosti pozerá s odstupom a nadhľadom. Rozoberá sa tu totiž množstvo ťažkých tém. Prípadné smutné pocity vám však (snáď) vynahradia početné podnetné myšlienky. Okrem toho dielo ponúka možnosť lepšie sa oboznámiť s prácou psychoterapeuta. Celkovo tomuto zaujímavému počinu možno vytknúť predovšetkým zdĺhavosť, no aj tak ide o knihu, ktorá má čo povedať. Je len na vás, či vás jej námet láka. Osobne rozhodnutie prečítať si ju neľutujem.


Dominik 5 z 5
31.08.2021 15:30:30

Román považujem nielen za ukážku vynikajúcej beletrie, ale rovnako aj publikáciu nasýtenú vedomosťami a užitočnými informáciami.

Toto je len časť recenzie. Viac v našom blogu v článku...Možno by si sa mala s niekým porozprávať