Anděl života z Osvětimi

Šokující vzpomínky porodní asistentky a žen, které prošly peklem Osvětimi

Nina Majewska - Brown

CZE Česky VÍKEND2021/04

Kniha: Anděl života z Osvětimi - Šokující vzpomínky porodní asistentky a žen, které prošly peklem Osvětimi - 1. vydanie - Nina Majewska - Brown
Katalógové číslo: 408785 viac »
17,55

Vypredané
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Anděl života z Osvětimi

Šokující vzpomínky porodní asistentky a žen, které prošly peklem Osvětimi

Osvětim měla nejen svého Anděla smrti, nebezpečného a nevyzpytatelného lékaře Josefa Mengeleho, ale také Anděla života, porodní asistentku Stanisławu Leszczynskou, která se mu dokázala postavit. Drobná a křehká žena, která i přes jeho rozkaz, aby děti okamžitě po narození usmrcovala, jednala podle svého svědomí a snažila se pro každého novorozence vykonat maximum na jeho záchranu. Do osvětimského koncentračního tábora se dostala v roce 1943. Nejenže neztratila víru a naději, ale dokázala svoje uvěznění vnímat jako misi. Vedla porody bez jakéhokoliv lékařského vybavení, léků a mnohokrát i bez dostatečného množství vody. Vězeňkyním byla v jejich těžkých chvílích oporou, proto ji mnohé oslovovaly „matičko“. Nelze popsat, čím byla válka, holocaust, Osvětim, Březinka, tábory smrti. Neexistují slova, která by vyjádřila strach, bolest a zoufalství těch, kteří tímto peklem prošli, ztratili své blízké, důstojnost a naději. Osvětim měla mnoho tváří, ale tou nejhorší a nejtragičtější byl osud dětí, které tam přicházely na svět. Nesmíme zapomenout na ty, kteří v táboře přišli na svět a kterým bylo dáno žít pouze chvíli, ani na bolest jejich matek, které pocítily nejhorší ztrátu. Zoufalství je poznamenalo na zbytek jejich života. Kniha Anděl života z Osvětimi je doplněna autentickými svědectvími žen, bývalých vězeňkyň. V Polsku vzbudila velký ohlas a na dvou knižních internetových portálech zvítězila v kategorii nejlepší historický román roku 2020.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
408785
Názov
Anděl života z Osvětimi
Podnázov
Šokující vzpomínky porodní asistentky a žen, které
EAN/ISBN
9788074333040
Forma
Tvrdá, s prebalom, lesklá
Poznámka
1. vydanie
Autor
Nina Majewska - Brown
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/04
Rozsah
304
Rozmer
130×200 mm
Hmotnosť
0,48
Stav
Vypredané
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Anděl života z Osvětimi zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.