Vyhláška č.193/2020 Z.z., kt. sa vykonávajú niektoré ustanovenia OZ o likvidácii

Komentár

Peter Strapáč; Marián Ďurana

SVK Slovensky Wolters Kluwer2021/04

Kniha: Vyhláška č.193/2020 Z.z., kt. sa vykonávajú niektoré ustanovenia OZ o likvidácii - Komentár - Peter Strapáč; Marián Ďurana
Katalógové číslo: 408625 viac »
Ušetríte až 0,66 € z bežnej ceny 18,20
A navyše získate 17 vernostných bodov
17,54
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Vyhláška č.193/2020 Z.z., kt. sa vykonávajú niektoré ustanovenia OZ o likvidácii

Komentár

Cieľom publikácie je poskytnúť komplexný komentár a analýzu vykonávacích predpisov k likvidácii obchodných spoločností, ako aj poukázať a vysvetliť niektoré ustanovenia o likvidácii obchodných spoločností. Ako vyplýva zo samotného vymedzenia predmetu právnej úpravy, t. j. vymedzenia okruhu spoločenských vzťahov, ktoré sú upravované vo vyhláške č. 193/2020 Z. z., sa teda publikácia bude zaoberať najmä otázkou určenia podrobností o výške preddavku na úhradu odmeny a výdavkov likvidátora, stanovenie pravidiel na určenie výšky tzv. zákonnej odmeny za výkon funkcie likvidátora, ako aj náhrady výdavkov. Uvedenými pravidlami pre výpočet odmeny a náhrady výdavkov sa bude pritom riadiť právny vzťah medzi likvidátorom a likvidovanou právnickou osobou v prípade jeho nedobrovoľného ustanovenia a za splnenia určitých podmienok aj v prípade jeho dobrovoľného ustanovenia. V neposlednom rade tak, ako vyplýva z príslušných odkazov hmotnoprávnej úpravy na vykonávací predpis, sa zaoberáme analýzou náležitostí zoznamu majetku spoločnosti. Pri analýze vykonávacích predpisov poskytujeme i analýzu príslušných hmotnoprávnych ustanovení, z ktorých vykonávací predpis vychádza tak, aby sme poskytli ucelený obraz nevyhnutný na správnu aplikáciu daného predpisu. Okrem samotnej analýzy sa však zaoberáme i kritickými momentmi a úskaliami danej úpravy a v tejto súvislosti podávame určité stanovisko na riešenie danej situácie.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
408625
Názov
Vyhláška č.193/2020 Z.z., kt. sa vykonávajú niekto
Podnázov
Komentár
EAN/ISBN
9788057103462
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Autor
Peter Strapáč; Marián Ďurana
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/04
Edícia
Komentár
Rozsah
68
Rozmer
148×210 mm
Hmotnosť
0,10
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
4%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Vyhláška č.193/2020 Z.z., kt. sa vykonávajú niektoré ustanovenia OZ o likvidácii zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.