Trestný zákon a poriadok, Trestná zodpovednosť, Zákon o policajnom zbore

SVK Slovensky PORADCA2021/03

Kniha: Trestný zákon a poriadok, Trestná zodpovednosť, Zákon o policajnom zbore
Katalógové číslo: 406347 viac »

Nedostupné
NEDOSTUPNÉ

Kniha: Trestný zákon a poriadok, Trestná zodpovednosť, Zákon o policajnom zbore

Novou právnou úpravou zákona o výkone rozhodnutia o zaistení majetku a správe zaisteného majetku sa zaviedol režim správy majetku zaisteného najmä v trestnom konaní, pričom táto právna úprava sa bude používať aj v rámci iných procesov (napr. daňové konanie, výkon medzinárodných sankcií, či preukazovanie pôvodu majetku). S právnou úpravou úzko súvisí rozšírenie katalógu zaisťovacích inštitútov v Trestnom poriadku. Novým zákonom sa vykonala aj novelizácia Trestného zákona, ktorou sa zaviedol nový trestný čin zneužitia práva, trestný čin prijatia a poskytnutia nenáležitej výhody, upravil sa trestný čin neoprávneného vyrobenia a používania platobného prostriedku, trestný čin legalizácie výnosu z trestnej činnosti a trestný čin nepriamej korupcie. Niektoré zmeny či doplnenia boli tiež výsledkom transpozícií niekoľkých smerníc. Ďalej zákon zavádza definíciu výnosu na účely Trestného zákona a zavádza sa nový druh ochranného opatrenia zhabanie časti majetku. V rámci novelizácie Trestného poriadku sa zákon zameral primárne na rozšírenie inštitútov slúžiacich na zaistenie majetku určeného na páchanie trestných činov alebo ktorý je výnosom z trestnej činnosti (zaistenie nehnuteľnosti, zaistenie majetkovej účasti v právnickej osobe, zaistenie inej majetkovej hodnoty, zaistenie náhradnej hodnoty, zaistenie hnuteľnej veci) a nanovo sa upravil štvrtý diel prvej časti štvrtej hlavy Trestného poriadku. Zároveň sa na účely trestného konania zadefinovala vec dôležitá pre trestné konanie a rozšírili sa účely zaistenia.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
406347
Názov
Trestný zákon a poriadok, Trestná zodpovednosť, Zá
EAN/ISBN
9788081621925
Forma
Neviazaná, bez prebalu, lesklá
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/03
Rozsah
432
Rozmer
150×212×16 mm
Hmotnosť
0,36
Stav
Nedostupné
Zľava
0%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Trestný zákon a poriadok, Trestná zodpovednosť, Zákon o policajnom zbore zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.