Pavúčia ľalia

Danielle Hartová

SVK Slovensky IKAR2021/04

Kniha: Pavúčia ľalia - 1. vydanie - Danielle Hartová
Katalógové číslo: 403141 viac »
Ušetríte až 1,44 € z bežnej ceny 12,90
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,46
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Pavúčia ľalia

Otec Lillian Whiteovej sa obáva, že nevinná láska jeho sedemnásťročnej dcéry k jednoduchému vidieckemu chlapcovi prerastie do niečoho hlbšieho. Pošle ju preto študovať čo najďalej od domova. Lillian sa ocitne na Dievčenskej akadémii svätého Félixa. Študentky akadémie jej však jasne dávajú najavo, že medzi ne nepatrí. Lillian má strach aj zo starého kaštieľa, pretože v ňom často nachádza nezvyčajné ozdoby – vyryté pavúky. Nejde jej do hlavy, prečo je to tak. Našťastie sa s ňou spriatelí Isabella, pochabé, tvrdohlavé dievča, ktoré si nedá vziať slobodu. Lillian by za svoju jedinú priateľku dala ruku do ohňa. V srdci má zmätok – už sa nevyzná v citoch, čo ju k dievčaťu pútajú. No jedného dňa sa dozvie hrozné tajomstvo, ktoré Isabellu spája s dievčatami tej zvláštnej akadémie...
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
403141
Názov
Pavúčia ľalia
EAN/ISBN
9788055176819
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Danielle Hartová
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/04
Rozsah
232
Rozmer
200×125×17 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
4.0 z 5.0
5
0%
(0)
4
100.0%
(2)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 4 z 5
26.04.2021 08:19:26

Čo sa týka historického zasadenia, autorka v tomto smere nezachádza do veľkých podrobností, ale postupom času sa nazbieralo dostatok dobových detailov (a hlavne žiadne prešľapy, ktoré by spoznala moja laická duša), aby toto rozhodnutie príjemne dotváralo atmosféru. Prostredie pochmúrnej internátnej školy s čudnými ozdobami a záhadnými obyvateľkami výborne fungovalo od začiatku až do konca. Na menej ako 250 stranách sa však nedá dosiahnuť všetko. Napríklad postavy pôsobili zaujímavo, ale zároveň nie natoľko prepracovane, aby si ma celkom získali. Dej plný tajomstiev a záhad vo mne vyvolal správnu dávku napätia, zvedavosti i neistoty, lenže záverečná dráma pominula prirýchlo (najmä v porovnaní s pozvoľným rozbehom). Kniha je viac-menej prezentovaná ako historická romanca. Romantika je naozaj dôležitá, no nenájdete tu množstvo sladkých scén a jej je spracovanie trochu netypické. Celkovo Pavúčiu ľaliu vnímam ako svojské, podmanivé mysteriózno-historické čítanie pre mládež.


Dominik 4 z 5
02.05.2021 17:40:30

Pavúčia ľalia je príjemným oddychovým čítaním a určite si zaslúži vašu pozornosť. Hoci môže zaujať aj starších čitateľov, pre jednoduchosť dejovej línie a nenáročnosť románu na pochopenie ho odporúčam skôr mladším fanúšikom young adult literatúry. Autorka veľmi dobre vykreslila postavu hlavnej hrdinky Lillian, ktorá bola zároveň rozprávačkou celého príbehu. Pozitívne hodnotím aj rozvrhnutie dejovej línie a stupňovanie napätia na jej konci. Ak by som však mal uviesť, čo mi na knihe prekážalo, pravdepodobne by to bolo vykreslenie zvyšných postáv. Tie by si podľa môjho názoru zaslúžili väčší priestor. Rovnako aj vykreslenie doby a historických súvislostí, v ktorých vidím nevyužitý žánrový potenciál príbehu. Absencia rozsiahlejších opisov a komplikovanejšej zápletky ale pravdepodobne súvisí s kratším rozsahom knihy, ktorý autorka prispôsobila žánru young adult kníh.