Ako sa mozog s nami zahráva

Albert Moukheiber

SVK Slovensky IKAR2021/01

Kniha: Ako sa mozog s nami zahráva - 1. vydanie - Albert Moukheiber
Katalógové číslo: 402655 viac »
Ušetríte až 2,94 € z bežnej ceny 13,90
A navyše získate 10 vernostných bodov
10,96
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Ako sa mozog s nami zahráva

Povinná príručka kritického myslenia Prečo si myslíme, že máme pravdu, hoci sa mýlime? Prečo nás desí neškodný pavúk? Prečo sa bojíme vystúpiť na verejnosti, hoci nám nehrozí nijaké nebezpečenstvo? Prečo veríme hoaxom? V reálnom živote sme vydaní napospas aproximácii, ilúzii a omylom. Tieto mozgové mechanizmy nám pomáhajú vytvárať si ucelenú predstavu o svete. Často nám však zahmlievajú rozumové schopnosti a uväznia nás do pasce rýchlych úsudkov. Autor nabáda čitateľov, aby kriticky uvažovali o vlastnom spôsobe myslenia. Citovaním mnohých vtipných a neraz aj provokatívnych príkladov z praxe alebo vedeckých experimentov dokazuje, že by sme nemali príliš dôverovať svojim presvedčeniam, emóciám a predtuchám. Kniha prináša najnovšie objavy z oblasti neurovedy. Zároveň radí, ako si urobiť z mozgu spoľahlivého spojenca v každej situácii. Albert Moukheiber je doktorom kognitívnych neurovied, klinickým psychológom a pedagógom na Univerzite Saint-Denis v Paríži. Je členom združenia Chiasma, ktoré zoskupuje neurovedcov zaoberajúcich sa výskumom kritického myslenia. Z francúzskeho originálu preložila Andrea Černáková.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
402655
Názov
Ako sa mozog s nami zahráva
EAN/ISBN
9788055174945
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Albert Moukheiber
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2021/01
Rozsah
208
Rozmer
200×125×23 mm
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
5.0 z 5.0
5
100.0%
(2)
4
0%
(0)
3
0%
(0)
2
0%
(0)
1
0%
(0)
Tvoje hodnotenie:
Odoslať

Neliss 5 z 5
19.01.2021 09:34:50

Kniha sa snaží čitateľom priblížiť, ako funguje ľudský mozog a vnímanie i s tým spojené úskalia. Na malom počte strán sa venuje najrôznejším témam, ktoré témy sú často aktuálne, dobre poprepájané, stráviteľne podané a doplnené o konkrétne príklady zo života alebo o opis zaujímavých vedeckých experimentov. Na malom počte strán je zhromaždených množstvo užitočných informácií. Na druhej strane autor pre obmedzený rozsah nikdy nejde do hĺbky. Ak sa teda v tejto oblasti orientujete, je možné, že sa nedozviete toľko nového. Ako úvod do problematiky alebo ako skvele napísané pripomenutie vám však túto publikáciu vrelo odporúčam.


Dominik 5 z 5
20.02.2021 18:42:58

Publikácia Ako sa mozog s nami zahráva je výbornou príručkou pre tých, ktorí sa chcú dozvedieť viac o svojom vnímaní, myslení a spracovaní jednotlivých podnetov v mozgu. Autor publikum nabáda, aby uvažovalo kriticky a aby príliš nedôverovalo svojim emóciám a predtuchám. Kniha vychádza v tej najlepšej možnej dobe – v čase rozmachu sociálnych sietí, virtuálnych infuencerov, konšpiračných webov a dezinformácií. V dobe, v ktorej je veľmi ťažké rozlíšiť pravdu od lží. Snáď vám to publikácia Alberta Moukheibera aspoň trochu uľahčí.