Bionika a inovácie technických systémov

kolektiv

SVK Slovensky Edis2020

Kniha: Bionika a inovácie technických systémov - kolektiv
Katalógové číslo: 402148 viac »
Ušetríte až 0,72 € z bežnej ceny 23,20
A navyše získate 22 vernostných bodov
22,48
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Bionika a inovácie technických systémov

Ľudský mozog, centrum nervového systému, má nadpriemernú kapacitu, ale to ešte nie je automaticky zárukou pre nadpriemernú kvalitu myslenia. Kvalitné myslenie je závislé od komplexného poznania, ako povedal G. S. Altschuller, ktorý vyvinul základy Teoriya Resheniya Izobretatelskikh Zadatch (TRIZ), tzv. teóriu riešenia vynálezu. TRIZ poskytuje principiálne nové možnosti pre učenie sa tvorivosti s praktickým využitím. Tvorivé myslenie a schopnosť využívať existujúce vedomosti sú základom pre inovácie. Úspech inovácií je závislý od mnohých faktorov, pričom majú byť orientované predovšetkým na zákazníka. Významným zdrojom inšpirácie pre nové myšlienky, ale aj udržateľné inovácie technických systémov sú v súčasnosti nepopierateľne biologické systémy. Funkciu a štruktúrnu podstatu vysoko komplexných biologických systémov sú ľudia schopní lepšie spoznávať len posledné storočie. Skutočný potenciál biologických systémov ešte nie je odhalený a pomocou interdisciplinárneho odboru nazývaného bionika sa môžu ľudia priblížiť k správnemu smeru. Dôležitá je pritom nielen hlavná myšlienka bioniky: učiť sa od prírody, podľa J. M. Benyus, ale aj ochrana prírody samotnej. Z obsahu ÚVOD 1. ZÁKLADY BIONIKY 1.1. Historický vývoj bioniky 1.2. Definícia bioniky a terminológia 1.3. Primárne oblasti vývoja bioniky (A. von Gleich) 1.4. Hlavná myšlienka bioniky: Učenie sa od prírody (A. von Gleich) 1.5. Zásadné princípy prírody (J. M. Benyus) 1.6. Taxonómia bioniky 1.7. Rozdelenie bioniky (W. Nachtigall) 1.8. Živá a neživá príroda ako model 1.9. Vybrané príklady bionických riešení 2. INOVÁCIE TECHNICKÝCH SYSTÉMOV 2.1. Základné charakteristiky inovácie 2.2. Zdroje inovácií 2.3. Inovácie a evolučné algoritmy 2.4. Inovačné metódy 3. PROCES KONŠTRUOVANIA TECHNICKÝCH SYSTÉMOV 3.1. Teória systémov 3.2. Inovačný proces 4. METÓDY A NÁSTROJE PODPORUJÚCE INOVAČNÝ PROCES 4.1. Úloha ľudskej pamäti v procesoch riešenia problémov 4.2. Kreativita 5. VYSPELÉ METÓDY RIEŠENIA INOVAČNÝCH ZADANÍ - TRIZ 5.1. História vzniku metódy a jej základných princípov 5.2. Charakteristické rysy a nástroje TRIZ 5.3. Aktuálny stav a perspektívy 6. PRÍLOHY 6.1. 40 inovačných princípov podľa G. S. Altschullera 6.2. 15 doplňujúcich inovačných princípov 6.3. 39 technických parametrov podľa G. S. Altschullera 6.4. 48 technických parametrov (2003) 7. LITERATÚRA 8. ZOZNAM OBRÁZKOV A TABULIEK O AUTOROCH
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
402148
Názov
Bionika a inovácie technických systémov
EAN/ISBN
9788055417110
Forma
Pevná
Autor
kolektiv
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020
Rozsah
222
Rozmer
170×240
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
3%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Bionika a inovácie technických systémov zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.