Čo je nové v básničkove

Paula Sabolová Jelínková

SVK Slovensky Vydavateľstvo SSS2020/11

Kniha: Čo je nové v básničkove - 1. vydanie - Paula Sabolová Jelínková
Katalógové číslo: 401584 viac »
Ušetríte až 1,80 € z bežnej ceny 9,90
A navyše získate 8 vernostných bodov
Kolekcia titulov: Zoznam publikácií podporených FPU

Zoznam publikácií podporených FPU

AKTUALIZOVANÉ 12. apríla 2024! Knihy vydané s podporou FPU (Fondu na podporu umenia). Tieto knihy z verejných zdrojov po… Zistiť viac...
8,10
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Čo je nové v básničkove

Už názov zbierky vyvoláva v čitateľovi otázku. VŠETKO? No nie celkom. Lebo ani v tejto zbierke básničiek nechýba veleba lesa, prírody, kvietkov, zvieratiek, hádaniek, škola a personifikácia. Autorka sa usiluje vynoviť veršom veci a dianie okolo seba detskými očami. Básničkám nechýba príbeh a v ňom niečo skryté. Veršíky sú ľahko zapamätateľné a malému čitateľovi ponúkajú možnosť dotvoriť si ich vlastným rýmom. Mnohé básničky sú založené na dialógoch, ktoré si čitateľ môže samostatne replikovať. Autorka rešpektuje vlastnú detskú skúsenosť a obchádza edukačný zámer, aby čitateľ ani nezbadal, čo nové sa dozvedel a osvojil si. Zbierku zdobia pôsobivé ilustrácie akad. maliara Martina Kellenbergera. Autorka okrem prozaických kníh a rozhlasových hier pre dospelých napísala aj knižočky pre mládež a deti: Prázdniny (1977) – ocenené SLF, Tréner sa zajtra žení (1979), Ajko Pavleška Miešajvareška (l983) – ocenené prémiou SLF, Žabí kvet (2004), Blcha v cirkuse (2009), Vrkôčkine tajné objavy (2010) – vydali Mladé letá v akcii Prvá kniha. Autorka publikuje časopisecky a prispela do troch antológií prózy a poézie pre deti, ktoré vydala Matica slovenská v Srbsku. Paula Sabolová Jelínková sa narodila v Strážskom, žije a tvorí v Bratislave.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
401584
Názov
Čo je nové v básničkove
EAN/ISBN
9788082021366
Forma
Viazaná
Poznámka
1. vydanie
Autor
Paula Sabolová Jelínková
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/11
Rozsah
72
Rozmer
185×185×10 mm
Hmotnosť
0,29
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
18%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Čo je nové v básničkove zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.