Všetko malo byť inak

Slovensko po roku 1945

Martin M. Šimečka

SVK Slovensky Centrum environmentálnej a etickej výchovy ŽIVICA2020/11

Kniha: Všetko malo byť inak - Slovensko po roku 1945 - Martin M. Šimečka
Katalógové číslo: 401349 viac »
Ušetríte až 3,02 € z bežnej ceny 14,30
A navyše získate 11 vernostných bodov
11,28
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Všetko malo byť inak

Slovensko po roku 1945

Čo očakávame od poznania minulosti vlastnej krajiny? Poučenie? Pochopenie súčasného fungovania? Posmelenie k odvahe povedať svoj názor? Prebratie svojho podielu zodpovednosti za denné fungovanie svojej školy, úradu, obce? Knižka Všetko malo byť inak nie je len chronologickým vyrozprávaním našich dejín po roku 1945. Prináša osobný príbeh Martina M. Šimečku, novinára, spisovateľa a jedného z mnohých obyvateľov tejto krajiny. Jeho spomienky sa prelínajú s informáciami historika Martina Poscha. Pretože to, čo sa v politike a v spoločnosti deje, priamo ovplyvňuje životy ľudí. Veľké dejiny sa premietajú do životov ľudí. A dôsledky mnohých udalostí a rozhodnutia našich rodičov a starých rodičov v hraničných situáciách nás ovplyvňujú dodnes. Výklad dejín v knihe je popísaný jednoducho, stručne a napísaný jazykom mladých ľudí. 

Texty sú doplnené bohatým obrazovým materiálom a odkazmi na dobové záznamy, filmy, piesne, videá a knižky. Knižka môže poslúžiť žiakom a študentom ako pútavo napísaná učebnica. Pre učiteľov dejepisu, ktorí by chceli s knižkou pracovať na svojich hodinách, je v knižke pripojený link na metodickú príručku od učiteľa dejepisu Michala Bohuša, ktorú si môžu bezplatne stiahnuť. (tinyurl.com/y2dwcujs) 

A ostatným čitateľom, ktorým chýbala na škole kvalitná výuka dejepisu, môže pomôcť rýchlo sa zorientovať v našich dejinách: doplniť si základné vedomosti o historických udalostiach na Slovensku od roku 1945 do konca obdobia mečiarizmu, pochopiť ich príčiny, následky a vplyv na našu súčasnosť.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
401349
Názov
Všetko malo byť inak
Podnázov
Slovensko po roku 1945
EAN/ISBN
9788097296292
Forma
Brožovaná
Autor
Martin M. Šimečka
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/11
Rozsah
224
Rozmer
165×235
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
21%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Všetko malo byť inak zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.