Ako skapal tatranský tiger

Ekonomické dejiny ponovembrového Slovenska

Rado Baťo

SVK Slovensky Premedia2020/11

Kniha: Ako skapal tatranský tiger - Ekonomické dejiny ponovembrového Slovenska - Rado Baťo
Katalógové číslo: 401291 viac »
Ušetríte až 1,77 € z bežnej ceny 15,95
A navyše získate 14 vernostných bodov
14,18
Vyexpedujeme do 7 dní
U dodávateľa

Kniha: Ako skapal tatranský tiger

Ekonomické dejiny ponovembrového Slovenska

Najväčšia politická lož v dejinách moderného Slovenska znie: Stačí prestať kradnúť a problémy sa vyriešia. Nestačí a nevyriešia. Tri desaťročia ekonomickej histórie krajiny sú plné šialených rozhodnutí. Ich dôsledky sa počítajú na miliardy eur, premárnené životné osudy a životy ľudí. Súčasťou mnohých zlomových okamihov bola korupcia, ale hlavným vinníkom problémov bola neschopnosť, malichernosť, neochota a nedostatok guráže. Slovensko na ceste za prosperitou stratilo vôľu hľadať riešenia. Kniha Ako skapal tatranský tiger ukazuje najdôležitejšie rozhodnutia, ktoré ovplyvnili hospodársky vývoj krajiny od jej vzniku v roku 1993 až do roku 2020. Jednotlivé časti knihy sa venujú najdôležitejším témam a okamihom ekonomickej histórie ponovembrového Slovenska: privatizácia, vznik koruny a prijatie eura, krachy bánk a nebankových spoločností, zdravotníctvo, dôchodková reforma, reformy, verejné financie, spory okolo eurovalu. Od koruny ku korone Najväčšia politická lož v histórii Slovenska: Stačí prestať kradnúť". PRIVATIZÁCIA: Všetko bude inak a bude to lepšie Slovenská cesta transformácie: cudzie nechceme, svoje si rozdáme. KORUNA A EURO: Graf, ktorý zmenil históriu Koruna: nečakane úspešná mena, ktorá nečakane rýchlo odišla do histórie. BANKY: Keď traja robia to isté Ako bankári ošklbali Slovensko a nič sa im nestalo. VEREJNÉ FINANCIE: Zastavme ich, bratia Ani minimálny, ani sociálny. Štát na Slovensku je slabý a deravý. DÔCHODKY: Čistá zloba Ako zlodeji budúcich dôchodkov obrali mladých o dôstojnú starobu. ZDRAVOTNÍCTVO: Keď slabý štát zabíja Tragédia zdravotníctva, v ktorom pacient nikdy nebol na prvom mieste. EUROVAL: Malá, ale sebecká krajina Ako Slováci vytrestali Grékov a takmer zastavili Európu na ceste do nevoľníctva. REFORMY: Ako skapal tatranský tiger Prečo Slovensko nerieši problémy a ľuďom je to jedno.

Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
401291
Názov
Ako skapal tatranský tiger
Podnázov
Ekonomické dejiny ponovembrového Slovenska
EAN/ISBN
9788081599125
Forma
Pevná
Autor
Rado Baťo
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020/11
Rozsah
296
Rozmer
150×230
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Vyexpedujeme do 7 dní
Sadzba DPH
10%
Zľava
11%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Ako skapal tatranský tiger zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.