Bitka pri Viedni 1683

Stret civilizácií kresťanského kríža a moslimského polmesiaca

Emil Vontorčík

SVK Slovensky Vydavateľstvo SSS2020

Kniha: Bitka pri Viedni 1683 - Stret civilizácií kresťanského kríža a moslimského polmesiaca - (III. vydanie) - Emil Vontorčík
Katalógové číslo: 401040 viac »
Ušetríte až 2,58 € z bežnej ceny 32,00
A navyše získate 29 vernostných bodov
29,42
Na dopyt, preveríme dostupnosť
U dodávateľa

Kniha: Bitka pri Viedni 1683

Stret civilizácií kresťanského kríža a moslimského polmesiaca

Stret civilizácií kresťanského kríža a islamského polmesiaca v zrkadle súčasnosti Historické populárno-vedecké dielo, ktoré po prvýkrát v dejinách slovenskej literatúry podáva celistvý a mnohostranný pohľad na prelomovú udalosť v európskych dejinách na ťaženie najväčšej armády, akú sa podarilo vtedajšiemu osmanskému impériu zhromaždiť v 17. stor. proti Habsburskej ríši a jej hlavnému mestu Viedni. Popisuje všetky udalosti späté s prípravou osmanského ťaženia, dvojmesačným obliehaním Viedne i víťaznú bitku spojeneckých cisárskych, ríšsko-nemeckých a poľských vojsk na svahoch Viedenského lesa 12. septembra 1683. Kniha v širokom historickom zábere jedného tisícročia od vystúpenia Mohameda a vzniku prvého islamského štátu až po bitku pri Viedni sleduje expanziu islamu proti Perzskej a Rímskej ríši a po ich dobytí prienik Osmanskej ríše na Balkán a do strednej Európy až po bitku pri Viedni a pri Parkane (Štúrove) a dobytie Ostrihomu. V širokej historickej panoráme vystupujú do popredia všetky civilizačné rozdiely medzi týmito dvoma svetmi, ktoré ovplyvňovali nielen vojnové udalosti, ale aj dlhodobé spolužitie etník býv. Uhorského kráľovstva v susedstve Osmanskej ríše alebo v rámci jej imperiálnej štruktúry. Kniha vychádza k 333. výročiu tejto bitky, ktorú si v tomto roku pripomíname.
Podrobnejšie info...

Tu je zoznam vlastností a atrbútov, ktoré sa nám podarilo zistiť. Ak chcete vedieť viac, kľudne nás kontaktujte.

Katalógové číslo
401040
Názov
Bitka pri Viedni 1683
Podnázov
Stret civilizácií kresťanského kríža a moslimského
EAN/ISBN
9788081941375
Forma
Pevná
Poznámka
(III. vydanie)
Autor
Emil Vontorčík
Druh tovaru
Kniha
Rok vydania
2020
Rozsah
652
Rozmer
170×225
Hmotnosť
1,05
Stav
U dodávateľa
Dostupnosť
Na dopyt, preveríme dostupnosť
Sadzba DPH
10%
Zľava
8%

Hodnotenia zákazníkov mohlo by Vás zaujímať

Podeľ sa s nami o svoj názor a my ťa odmeníme vernostnými bodmi. Pomôžeš iným zákazníkom s kúpou tohto titulu. Chceš viac informácií o našom vernostnom programe?

Najprv sa prihlás, za kvalitnú recenziu a hodnotenie Ťa odmeníme!
Tvoje hodnotenie:
Odoslať
Bitka pri Viedni 1683 zatiaľ nikto nehodnotil. Podeľte sa s ostatnými o svoj názor! Možno im tak pomôžete pri ich rozhodovaní.